Уже ніхто не має сумнівів, що метою росії є знищення України та українського народу. Російська агресія не зупиняється та продовжує злочинні дії на території нашої держави.

Умисні вбивства населення, катування і нелюдське поводження, використання громадян України як «живих щитів», умисне заподіяння тяжких страждань чи серйозного каліцтва, ґвалтування, примус цивільних осіб чи військовополонених служити в збройних силах РФ, депортація українців до Росії чи на окуповані нею території Донбасу і Криму, викрадення і незаконні арешти цивільних осіб, взяття заручників, вчинення нападу на військових, які припинили брати участь у воєнних діях, використання забороненої зброї (наприклад, касетних боєприпасів), використання отруйних речовин, напади на релігійні й культурні установи, школи та лікарні, і це ще не всі злочини, до яких вдається російський агресор на території України.

Українська армія мотивована захищати свою країну та не поступиться жодним міліметром своєї землі. Саме тому Збройні сили України потребують більш сучасного озброєння. Кожен день спротиву України має велике значення, адже будь-яке зволікання з допомогою ЗСУ призводить до того, що окупанти отримують можливість вбити більше українських цивільних людей, жінок та дітей.

Сьогодні Україна мужньо стоїть на захисті своєї країни та без сумніву - на захисті всієї Європи. Тому, головним пріоритетом Євросоюзу має бути підтримка оборони України.

Багато європейських країн вже підтримують Україну.

Так, Литва передала Україні важкі міномети, ПЗРК, протитанкову зброю, гранати, боєприпаси, кулемети, про що пише «Європейська правда» з посиланням на BNS.

Норвегія, за повідомленням Deutsche Welle з посиланням на Міністерство оборони Норвегії, на безоплатній основі передала Україні сотню зенітно-ракетних комплексів «Містраль», які здатні збивати літаки і вертольоти на малих висотах.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на повідомлення британського видання The Sun, Міноборони Великої Британії планує відправити в Україну броньовані ракетні установки Stormer HVM, якими можна збивати ворожі низьколітаючі літаки та вертольоти.

Також Україна отримує допомогу і від інших країн. І я дякую всім країнам, які не залишаються небайдужими до України у її боротьбі з російським ворогом.

Однак російська федерація продовжує втілювати свої злочинні наміри, про що свідчать події на сході та півдні нашої країни. Там ситуація залишається максимально жорсткою.

Окупанти не полишають спроб шляхом нового масштабного наступу вибороти хоч якусь для себе перемогу.

Тому, українській армії сьогодні швидко потрібна потужна та надійна зброя. На жаль, до цього часу ми не отримали її в достатній кількості.

Я закликаю міжнародних партнерів пришвидшити надання додаткового озброєння, зокрема протикорабельних засобів, бронетранспортерів, важких систем ППО, а також й іншої необхідної Україні на сьогодні зброї.

Віра в перемогу та підтримка наших дружніх країн допоможуть вистояти нам у гострій боротьбі України проти росії.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

04 травня 2024 12:19
26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21