24 лютого 2022 року почалася повномасштабна війна росії проти України. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. Збройні сили України, сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять опір російським військам. Кожен українець прагне захистити рідну землю та робить усе заради перемоги над ворогом.

    Російська агресія триває. Окупанти підступно завдають авіаційних та ракетних ударів по мирних населених пунктах України, руйнуючи дитячі садочки, школи, церкви, лікарні, університети, вокзали, архітектурні пам’ятки та інші об’єкти.

    За повідомленням Управління Верховного комісара ООН з прав людини, через повномасштабну російську агресію в Україні загинули 2 072 цивільних та 2 818 отримали поранення. В ООН визнають, що фактичні цифри значно вищі, адже багато повідомлень все ще чекають на підтвердження.

    Неопізнані тіла в братських могилах, понівечені тіла на вулицях, тіла повсюди у зруйнованих українських містах, катування, гвалтування, розстріли мирного населення…

    І такі злочинні дії росія називає «спеціальною операцію», яка має на меті «демілітаризацію і денацифікацію».

    Список звірств російських агресорів не вкладається у свідомості жодної нормальної людини.    Але Україна бореться і вірить у Перемогу!

    Мужність ЗСУ і народу України викликає повагу. Нас підтримують західні партнери та увесь світ. Віра в Перемогу дає сили зупиняти та нищити російського ворога. З кожним днем втрати російської армії зростають.

    Українська армія вже продемонструвала, що знає, як воювати та перемагати. Але без необхідних поставок всіх видів озброєнь, які Україна просить, ці перемоги можуть супроводжуватися величезними жертвами.

    Ненадання вчасно Україні необхідної кількості зброї може призвести до негативних наслідків, зокрема, до погіршення можливостей опору України агресору, а відповідно і до погіршення економічної, соціальної та гуманітарної ситуації не лише в Україні, а й у цілому світі.

    Тому, зараз як ніколи необхідно пришвидшити постачання до України різних видів озброєння від країн-партнерів, адже від цього залежить не тільки життя українців, а також і безпека в Європі.

    Закликаю збільшити постачання в Україну літаків, протикорабельних ракет, бронетранспортерів, важких систем ППО та іншої зброї.  Насамперед це стосується протиракетної оборони. Велика кількість крилатих ракет, які має російська федерація, постійно завдають ударів по містам України, стратегічним об’єктам та інфраструктурі міст, що, на жаль, забирає життя мирних людей, зокрема і наших дітей.

    Чим більше зброї ми отримаємо і чим швидше вона приїде в Україну, тим більше людських життів буде врятовано, тим більше міст і сіл не будуть зруйновані, тим швидше ми переможемо!

    За нами — Правда, за нами — Україна та Європа, за нами — увесь світ!


Заступник голови Комітету
Верховної Ради України з питань
антикорупційної політики                                                              О. Мошенець
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17
24 квітня 2024 15:12
24 квітня 2024 15:09