Російські військові – не єдина загроза з боку росії. Повномасштабне вторгнення російських військ на територію України супроводжується агресією у кіберпросторі. Нашій країні довелось зіткнулися з новим рівнем кіберзагроз. Тож, щоб убезпечити підприємство/компанію/установу від кіберзагроз необхідно:

1.      Інвестувати у найпростіші способи захисту. Найпопулярнішими методами кібератак російських військових хакерів є:

            фішингові розсилання, внаслідок яких вони можуть отримати облікові дані для доступу до інформаційних систем;

            розсилання шкідливого програмного забезпечення, яке спрямоване на викрадення даних або знищення інфраструктури;

             використання відомих вразливостей.

2.      Убезпечитись або мінімізувати ризики цих кібератак можна завдяки дотриманню правил кібергігієни, відповідальному ставленню до політики використання паролів та вчасному оновленню програмного забезпечення.

3.      Вивчати слабкі місця вашого кіберзахисту та укріплювати їх. Хакери постійно здійснюють розвідувальні операції в Україні, знаходять найслабші місця у захисті компаній та атакують через них. Не існує на 100% захищених систем. Проте, чим менше коштуватиме хакерам злом вашої системи, то вищою буде їхня мотивація.

4.      Пам’ятати, що безпека компанії залежить від кожного працівника. Хакери можуть атакувати компанію чи установу і через співробітників, викравши їхні дані. В особливій небезпеці – військові та державні діячі. Для цих категорій людей кібергігієна має стати звичкою 1.

5.      Пам’ятати, що фізична безпека користувачів критичної інформаційної інфраструктури така ж важлива, як і захист їхніх облікових записів. Російські хакери можуть використовувати облікові дані користувачів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Компанії, особливо з-поміж критичної інфраструктури, мають усвідомлювати, що фізична безпека їхніх працівників – це також інвестиція в їхній кіберзахист.

Ми маємо бути стійкими до зовнішніх викликів, продовжувати надавати послуги громадянам та забезпечувати функціонування бізнесу й економіки країни. Тож державні органи, урядові організації спільно з українськими компаніями з кібербезпеки і провідними світовими виробниками рішень запровадила ешелонований кіберзахист для держави та бізнесу. Якщо вам необхідна адресна допомога у захисті від DDOS-атак, моніторінгу безпеки, міграції в хмарні середовища, розгортанні сучасних систем захисту від кіберзагроз ваших робочих станцій і серверів тощо надсилайте ваші заявки на офіційну адресу CERT-UA - cert@cert.gov.ua.

Боремо кібертерор разом! Разом переможемо!

Слава Україні!

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

27 березня 2024 12:27
26 березня 2024 14:11
26 березня 2024 11:54
22 березня 2024 18:01
22 березня 2024 13:21
21 березня 2024 20:15
21 березня 2024 14:49
21 березня 2024 14:36
21 березня 2024 14:19
21 березня 2024 14:13