14 квітня 2022 року Верховною Радою України прийнято Постанову про Заяву Верховної Ради України «Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні», метою якої є донесення до міжнародної спільноти про страшний злочин російської федерації проти України, назва якому - геноцид.

Україна звернулася до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав щодо визнання вчинення Російською Федерацією геноциду Українського народу, а також злочинів проти людяності та воєнних злочинів на території України.

Безперечним є той факт, що одним із найбезпечніших та найжорстокіших злочинів у світі є геноцид.

На сьогодні дії збройних сил російської федерації на території України проти цивільного населення здійснюються з наміром знищити, повністю або частково, Український народ як окрему національну групу відповідно до Конвенції.

Системне й безжальне знищення Українського народу, позбавлення його самобутності, самовизначення та самостійного розвитку, а головне – права на життя.

Щоденні масові вбивства, викрадення, позбавлення свободи людей, їх катування, ґвалтування жінок і дітей, глумління над тілами вбитих, розстріли, блокада населених пунктів, знищення цивільної інфраструктури, використання голоду як методу війни. І таких жахливих діянь чимало на всій території України, куди ступила нога російського агресора, який не зупиняється ні перед чим задля досягнення своїх цілей.

Більшість країн, міжурядових і міжнародних організацій засудили злочинне вторгнення росії на територію України.

Так, світові лідери, такі як Президент США Джо Байден, британський прем’єр Борис Джонсон та польський президент Анджей Дуда, використовують слово «геноцид», щоб описати дії Росії в Україні.

Однак, на жаль, не всі держави визнають геноцид українського народу російськими окупантами.

Україна не може не відреагувати на заяву президента Франції Емманюеля Макрона, який відмовився назвати дії росії проти України «геноцидом» і назвав український і російський народ «братами».

«Братній» народ не вбиває дітей, не розстрілює цивільних, не ґвалтує жінок, не калічить літніх людей та не знищує будинки іншого «братнього» народу. До звірств проти беззахисних людей не вдаються навіть найзапекліші вороги. Наразі немає ані моральних, ані реальних підстав вважати російський народ «братнім».

Протягом майже двох місяців російсько-українська війна набула всіх ознак геноциду. Безперечним доказом цього є українські міста такі як Маріуполь, Харків, Буча, Ірпінь, Гостомель, Краматорськ жахливі кадри з яких не залишають байдужим увесь світ.

Саме тому, в умовах запеклої боротьби Українського народу зі збройною агресією росії, я звертаюся до міжнародної спільноти з проханням надати належну правову оцінку діям російської федерації та визнати такі дії росії щодо України геноцидом - страшним злочином проти людства.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

17 травня 2024 14:15
16 травня 2024 20:05
09 травня 2024 18:10
09 травня 2024 18:07
09 травня 2024 18:04
09 травня 2024 18:01
09 травня 2024 17:58
09 травня 2024 17:55
09 травня 2024 17:53
09 травня 2024 17:51