Уже понад 45 днів триває боротьба України проти російської агресії. Кожного дня світ стає свідком нових злочинів, які вчиняли окупанти на захоплених територіях. Буча, Ірпінь, Гостомель, Бородянка - ці назви не сходять з перших шпальт західних видань. Маріуполь став символом незламності наших воїнів і непохитності їх волі.

Увесь цивілізований світ намагається допомогти Україні вистояти у цій боротьбі. Практично щодня наші західні партнери вводять проти Російської Федерації нові економічні санкції, які стають все жорсткішими і потужнішими.

Так, Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель після відвідин Бучі в рамках візиту в Україну, рішуче засудили злочини російських військ та анонсували підготовку шостого пакету санкцій проти російського агресора.

Федеральний канцлер Австрії Карл Нехаммер під час візиту до Києва заявив про готовність посилювати санкції проти Россі до тих пір, поки не закінчиться війна в Україні. Він додав, що прийнятий п'ятий пакет буде не останнім.

Про новий пакет допомоги Україні заявив і Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон під час неанонсованого наперед візиту до Києва. Цей пакет містить, зокрема:

120 бронемашин та нові протикорабельні ракети;

Зенітні ракети Starstreak, 800 протитанкових ракет та високотехнологічні боєприпаси для точних ударів на суму 130 мільйонів доларів;

500 мільйонів доларів від Світового банку;

394 мільйони фунтів стерлінгів від Великобританії у вигляді безоплатної допомоги.

Торговельне ембарго проти Російської Федерації запровадив і Кабінет Міністрів України, заборонивши таким чином імпорт товарів із країни-агресора.

Проте, для того, щоб зламати хребет російської агресії та унеможливити фінансування подальших військових дій цього недостатньо.

У Комітеті з питань економічного розвитку не перестають закликати світ вдатись до найрішучіших кроків, здатних зупинити війну в Україні. Повне ембарго на ввезення російських енергоносіїв, введення санкцій проти всіх російських банків, заборона на використання російськими судами усіх міжнародних портів, ембарго на імпорт російських товарів, припинення будь-якої співпраці в науковій та освітній сферах мають лягти у основу наступного пакету санкцій. Запровадження повного та негайного торговельного ембарго проти Росії, включаючи заборону торгівлі нафтою, газом та вугіллям, стане саме тим потужним кроком, який здатен зупинити агресора, адже саме нафта і газ становлять половину російського експорту та близько 40% доходів федерального бюджету. Лише подальше посилення санкцій проти російського агресора у вигляді ембарго на енергоносії спроможне позбавити Російську Федерацію можливості продовжувати війну в Україні та погрожувати зброєю країнам Європи.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17