Депутати парламентів Європейських країн приїхали до Бучі та Ірпеня, щоб на власні очі пересвідчитися у скоєних воєнних злочинах російськими військовими.

Як зазначив депутат Європарламенту з Литви Андрюс Кубіліус, євро парламентарі приїхали до Бучі, щоб показати солідарність Європи з Україною і подякувати Україні, яка веде героїчну війну проти неонацистського вторгнення росії.
«Боротьбу за свободу, боротьбу за всю Європу. Тому що це не лише війна України, це війна всієї Європи, усіх нас. І ми маємо зробити все, щоб допомогти Україні отримати перемогу у цій війні, а росія поразку», - наголосив депутат з Литви.

Андрюс Кубіліус, також поінформував, що парламентарі з Європи мали дуже плідну зустріч з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком та народними депутатами. Після розмови, за його словами, делегація євро парламентарів поїхала до Бучі.

«Ми поїхали відвідати ці трагічні місця, де російські брутальні війська здійснювали справжній геноцид проти українських людей», - підкреслив пан Кубіліус.

Він також зазначив, що це ще один додатковий аргумент, чому Європі потрібно підтримувати Україну значно більш ефективно: «І підтримувати українську армію, постачаючи зброю, запроваджувати значно сильніші санкції поти російської економіки, включно з повним ембарго на енергетичні ресурси, на нафту і газ. Ми маємо доставляти достатньо гуманітарної допомоги. Ми маємо рухатись до Плану Маршала по відновленню української економіки після завершення війни. Ми маємо робити все, щоб Україна стала членом Європейського Союзу якомога швидше», - заявив Андрюс Кубіліус.

Він також висловив переконання, що Європа має бути єдиним цілим з Україною. «Ми маємо зроби все можливе для перемоги України і для перемоги всієї Європи. Слава Україні!» - сказав Антрюс Кубіліус.

Депутат Європарламенту з Франції Рафаель Глуксман наголосив, що російська армія - це армія терористів.

«Ми приїхали сюди, перш за все для того, щоб на власні очі побачити злочини, які були здійснені в Україні. Це не лише війна проти України - це війна проти Європи і проти людяності. Тому ми приїхали, щоб продемонструвати нашу солідарність, продемонструвати українському народу і нашим друзям з Верховної Ради України, що ви не одинокі у цій битві. І дуже багато європейців підтримують Україну», - зазначив депутат із Франції.

На його переконання, європейцям потрібно запроваджувати значно більше санкцій, вводити повне ембарго на енергетичні ресурси, включно з газом і нафтою. «Ми повинні забезпечувати українців, тому що вони насправді борються зараз за нас усіх. Щоб вони захистили себе, а терористична російська армія зазнала поразки», - додав євро парламентар.

«путін не лише загроза для України, путін загроза для Європи і людського роду», - заявив Рафаель Глуксман. «Будьте певні, - сказав він, - що ви маєте дуже багато друзів у всій Європі. І ці злочини, які здійснюють путінські мілітаристи у вашій країні не будуть не покарані».

Євро парламентар також підкреслив, що зараз, Київ є серцем і душею Європи.

«Київ, насправді, є справжньою столицею Європи. І ви будете членами Європейського Союзу. І ми не будемо чекати поразки російської армії. Ми маємо українських народних депутатів, які разом з нами стоять у Європейському парламенті і презентують вільну націю, члена європейської демократичної спільноти. Це та історія, яку ми хочемо писати разом», - наголосив Рафаель Глуксман, додавши: «І для цього, перш за все, ми маємо допомагати значно більше героїчному опору української нації».

«Ви, українці, дали нам урок, що значить бути європейцем, і що значить бути вільним. Тому це дуже важливо для нас приїхати сюди і показати нашу солідарність. Ми маємо волю підтримувати вас і ми зобовяжемо наші уряди залишатися з вами», - сказав на завершення парламентар із Франції.

До складу делегації, яка відвідала Україну увійшли 36 депутатів Європарламенту та парламентів країн Європи.
 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

17 травня 2024 14:15
16 травня 2024 20:05
09 травня 2024 18:10
09 травня 2024 18:07
09 травня 2024 18:04
09 травня 2024 18:01
09 травня 2024 17:58
09 травня 2024 17:55
09 травня 2024 17:53
09 травня 2024 17:51