росія 24 лютого розв'язала загарбницьку війну в Україні: нищить інфраструктуру, вбиває людей, у тому числі й мирне населення — жінок та дітей.

Зокрема, з першого дня війни тривали запеклі бої в Ірпені, Бучі, Гостомелі, Бородянці та інших населених пунктах на північ та захід від Києва. За попередніми даними на Київщині вже загинуло близько півтисячі мирних жителів, в тому числі 88 дітей.

Одне з таких місць, селище міського типу Бородянка на північний захід від Києва. Там одна з найгірших ситуацій з жертвами російських військових злочинів. У селищі не вцілів жоден будинок, під завалами можуть бути тисячі загиблих. російські окупанти скидали бомби на житлові багатоповерхівки і люди, які перебували у підвалах, виявилися заживо похованими. У селищі близько 200 людей наразі вважаються зниклими безвісти.
Незважаючи на нищення українського народу російськими окупантами, за даними Центру протидії дезінформації при РНБО України, близько 64 фармацевтичних компаній залишилися вести свій бізнес в росії.

Міжнародні фармацевтичні компанії, індійська SUN PHARMA та ABBOTT, під цинічним мотивуванням «життєвої необхідності» продовжують постачати до росії лікарські засоби для росіян. Тим самим вони підтримують війну і путінський режим, адже податки до російського бюджету, які сплачують ці компанії, можуть бути використані для летальної зброї і продовження жорстокої війни.

Російські політики стверджують, що у випадку, якщо міжнародні фармацевтичні компанії залишать російський фармацевтичний ринок та зупинять поставки, росія зможе налагодити виробництво таких же ліків самостійно.

Тож питання не в тому, що у великих фармацевтичних компаній немає альтернативи співпраці з агресором. Тоді що? Прибутки. SUN PHARMA та ABBOTT продовжують триматись за російський ринок лише з фінансових причин — це ринок на сотні мільйонів доларів, що були проінвестовані в маркетинг та дистрибуцію.

Але ніякі пробутки не відмиють з іміджу компаній дитячої крові. Бо справжня фармацевтика — то не про смерть, а про порятунок життя!
Замисліться, якими будуть асоціації щодо компаній, які продовжують працювати в країні, де війна і смерть підтримуються на державному рівні. Натомість, треба діяти в рамках санкційної політики стосовно рф й залишати токсичний для будь-якого цивілізованого бізнесу ринок.

SUN PHARMA та ABBOTT, не співпрацюйте з агресором, виходьте з ринку рф!
Не потрібно підтримувати державу-агресора.

Підтримка росії – підтримка геноциду українського народу.


Заступник Голови Комітету з питань антикорупційної політики О.Мошенець
 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

19 квітня 2024 17:58
18 квітня 2024 19:00
17 квітня 2024 20:15
16 квітня 2024 19:30
15 квітня 2024 17:55
12 квітня 2024 18:50
11 квітня 2024 13:15
11 квітня 2024 13:07
11 квітня 2024 12:57
11 квітня 2024 09:45