З початку війни народні депутати України, окрім законотворчої діяльності, взялися допомагати на різних фронтах: хтось пішов до лав територіальної оборони, хтось працює на дипломатичному фронті, велика частина - займаються  гуманітарною допомогою. 

У Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики певною мірою до гуманітарної  допомоги причетні всі депутати.

Заступник голови Комітету, голова підкомітету у сфері кінематографу та реклами Павло Сушко регулярно звітує про гуманітарну допомогу Харківщині.

Там організовано спеціальний волонтерський штаб.

З-поміж інших волонтерів, вантажівки з продуктами, засобами гігієни, медикаментами, одягом та іншими необхідними речами до Харкова відправляє команда кіномитців.

«Дякую за допомогу Харківщині керівнику "Укркінохроніки" Володимиру Авраменку, голові "Держкіно" Марині Кудерчук, волонтерам: Людмилі Токар (ГО "Сучасне об’єднання кінематографістів"), Олексію Молчанову, Наталії Ковальчук, Михайлу Чуракову, Ользі Жегуліній, Сергію Корабельникову, Наталії Поліщук, Сніжані Ігнатенко, Денису Чуракову. Вони постійно займаються роботою гуманітарного штабу. Окрема вдячність за доставлення вантажу Євгену Павлову та всім, хто розвозить допомогу до людей на місцях!» - зазначає Павло Сушко.

На третій день нападу російського агресора, в межах Координаційного центру Волині,  почав працювати цілодобовий колцентр. До роботи у ньому стала перша заступниця голови Комітету Ірина Констанкевич.

«До колцентру вже звернулося понад 1100 осіб (станом на 28 березня 2022 р.). Ми скоординували роботу, об‘єднали наші зусилля і щодня передаємо медичні засоби, харчі та інші речі гуманітарної допомоги до найгостріших гострих точок України. Допомога надходить від партнерів з Польщі, Німеччини, Італії, Іспанії, Франції, Данії, Фінляндії», - розповіла Ірина Мирославівна.

Голова підкомітету музичних індустрій Олександр Санченко разом з командою Всеукраїнської Асоціації Музичних Подій (ВАМП) з першого дня війни підтримує постраждалих з різних міст країни.

Так, гуманітарний штаб було розгорнуто на базі київського нічного клубу «Atlas». Також ініціатори створили спеціальний сайт, де можна фінансово підтримати реалізацію проєкту musicsavesua.com.

З 29 березня частина зібраних коштів направлятиметься ще і на підтримку роботи гуманітарних центів на кордоні з Європою.

Завдяки українській громаді Німеччини до Києва доставлено три машини швидкої допомоги, повністю запакованих медикаментами та медичним обладнанням. Про це повідомила народна депутатка Софія Федина, яка комунікувала з благодійниками та зустрічала автомобілі на кордоні разом з іншими колегами-депутатами. Серед них - голова підкомітету з питань культури Микола Княжицький, член Комітету Володимир В‘ятрович. З їхньою допомогою вдалося оперативно доставити машини до Києва.

Голова підкомітету у справах сім’ї та дітей Тетяна Скрипка постійно на зв’язку із благодійними організаціями, які відправляють допомогу до Сумщини. Таку допомогу, зокрема, надали благодійний фонд «Добрин», Тростянецька селищна територіальна громада, депутатський благодійний фонд «Слава Україні» тощо.

«Друзі, завдяки нашій спільній праці з "Unchain.fund" та Мариною Сандик вдається регулярно та оперативно передавати необхідні для ЗСУ, тероборони, поліції сотні одиниць дефіцитного зручного та сучасного тактичного одягу, амуніції, спеціального обладнання, яке вже зараз суттєво допомагає та спрощує нашим бійцям виконання завдань із захисту України та рятує їхні життя. Дякую команді та всім, хто своєю небайдужістю наближає нашу перемогу!» - зі свого боку повідомляє заступник голови Комітету Гео Лерос.

Також члени Комітету допомагають людям із евакуацією, особливо із зони активних бойових дій.

Якщо ви прочитали новину і хочете долучитися до гуманітарних ініціатив, згаданих у тексті, або потребуєте допомоги, звертайтеся у приватні повідомлення на сторінку Комітету в Facebook.

Разом — ми сила!

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

23 квітня 2024 19:13
23 квітня 2024 18:25
23 квітня 2024 18:22
23 квітня 2024 18:18
23 квітня 2024 18:16
19 квітня 2024 17:58
18 квітня 2024 19:00
17 квітня 2024 20:15
16 квітня 2024 19:30
15 квітня 2024 17:55