Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту звертається до країн-членів Північно-Атлантичного блоку щодо необхідності закриття українського неба для припинення російської агресії і забезпечення українським дітям права на життя.

Закінчується третій важкий тиждень війни. Не маючи значних військових досягнень через героїчні дії українських воїнів, рашистські окупанти зосереджують свої зусилля на руйнуванні промислової та соціальної інфраструктури, бомбардуваннях та обстрілах житлових будинків, знищенні мирного населення, у тому числі дітей. Російська Федерація навіть не робить вигляд, що дотримується міжнародних конвенцій та договорів, зокрема Конвенції ООН про права дитини, яка гарантує невід’ємне право дитини на життя. Головне для рашистів - помститися гордому, волелюбному українському народу, перетворити на пустелю нашу родючу землю, яку вони нібито прийшли визволяти від «придуманих» нацистів.

Станом на 16 березня 2022 року за даними Офісу Генерального прокурора, з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 103 дитини, більше 100 дітей – поранені.

На цей час у місті Чугуєві Харківської області уламками від снарядів вбито 15 -річного хлопця.

У селі Мохнатин, що біля Чернігова, російські окупанти з БМП розстріляли трьох місцевих підлітків. Двом загиблим по 17 років, одному – 19. Двоє загиблих були братами - близнюками.

Під час евакуації з окупованого села на Київщині загинули головний бібліограф відділу шевченкознавства Інституту літератури Національної академії наук Олег Олександрович Козак та його неповнолітній син Ярослав.

У боях із російськими загарбниками загинула військовий медик Ольга Семідьянова із Марганця Дніпропетровської області. У неї залишилося 12 дітей. Ользі було присвоєно почесне звання «Мати-героїня» за те, що народила шістьох дітей та стільки ж взяла на виховання з дитячого будинку.

За минулу добу на Миколаївщині поранено 80 осіб, серед яких двоє дітей.

На Луганщині у Рубіжному ворог зруйнував заклад для дітей з вадами зору «Кришталик», три загальноосвітні школи, Рубіжанську міську багатопрофільну лікарню. Також під обстріли російських військ потрапили дошкільний заклад освіти у Сєвєродонецьку та загальноосвітня школа у Харкові, будівля якої внаслідок бомбардування майже зруйнована.

За час рашистської агресії від бомбардувань та обстрілів пошкоджено понад 400 закладів освіти, 59 з них – зруйновано повністю.

Варто зазначити, що саме контроль за українським небом дозволяє Російській Федерації знущатися над українським народом, українськими дітьми. Без цього контролю російські війська були б змушені як мінімум перейти до оборони, а в багатьох напрямках і відступати з української землі. Вважаємо, що забезпечення мирного неба не лише буде рятувати сотні життів мирних українців щодня, але й буде ефективним засобом припинення розпочатої Росією агресивної війни. Члени Комітету наполягають: ЗАКРИТИ УКРАЇНСЬКЕ НЕБО - захистити українську молодь та дітей.

Чекаємо ефективних рішень від провідних держав світу, зокрема країн Північно-Атлантичного блоку.

 

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ!

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ!

ТАК - ЗАКРИТТЮ НЕБА НАД УКРАЇНОЮ!

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

27 березня 2024 12:27
26 березня 2024 14:11
26 березня 2024 11:54
22 березня 2024 18:01
22 березня 2024 13:21
21 березня 2024 20:15
21 березня 2024 14:49
21 березня 2024 14:36
21 березня 2024 14:19
21 березня 2024 14:13