Ці люди дуже небезпечні, бо, окрім відволікання на себе уваги українців, працюють на західні суспільства, просуваючи тези про нещасних жертв путінського режиму. Це пряма дорога до ускладення накладення санкцій на РФ. А поки наші медіа особливо не кличуть в ефіри, максимально працюю з іноземними аудиторіями.

Вчорашній вечір Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС включалася у прямі ефіри Sky news Arabia, RTE, CNN та BBC.

Світ хвилюється, якою є ситуація в Києві, чи вистоїть столиця? Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла, що Київ сьогодні перетворюється на фортецю. Звісно, багато людей, у зв’язку із загрозою, знову намагаються залишити місто, але наші захисники стоять, вони ще більше зміцнюють свої позиції.

Усі - Збройні Сили, територіальна оборона, кияни - потужна міцна фортеця навколо вільної європейської столиці. Попри війну, ракетні обстріли, бомбування, працює і виконує свою функцію Парламент. Вчора ухвалили низку життєво важливих законопроектів, про що писала раніше.

Іноземні журналісти питають, як зміниться курс у країни, у зв’язку із заявами Президента щодо того, що НАТО нас не приймає.

Іванна Климпуш-Цинцадзе впевнена, що ніяк не зміниться. Наша європейська та євроатлантична інтеграція закріплена в Основному Законі. За свій вибір ми платимо кров’ю, і сходити з цього курсу Україна не збирається. У світі, і зокрема у європейських структурах, вже відбуваються тектонічні зсуви, хоча світові лідери все ще відстають від того, як розвиваються події.

Щодо наступного раунду переговорів з Росією - Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС сказала те, що говорила і перед попередніми: ми нічого не чекаємо від цих переговорів. Жодних стратегічних домовленостей не може бути з терористами, які брешуть всьому світові. Ніяких вимог Кремля! Не Путіну визначати долю України, ми вільний народ. Ми самі можемо і маємо право обирати свій шлях. І ми вже це зробили.

Єдине, що можемо очікувати від цих зустрічей - відкриття гуманітарних коридорів, щоб евакуювати мирних людей, щоб привезти людям допомогу.

Іванна Климпуш-Цинцадзе ще раз наголосила, що Росія недостатньо покарана за ті звірства, що чинить в Україні. Санкції проти неї мають бути нищівними. Вони мають бути скоординовані, всеохопні, узгоджені між нашими партнерами.

І поки ця робота триває - нам потрібна зброя. Негайно! Все - від захисту у повітрі і до амуніції для тероборони. Іванна Климпуш-Цинцадзе переконана - ми зможемо домогтися від партнерів і захисту у повітрі, і додаткової військової допомоги, щоб зупинити геноцид проти українського народу.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

26 квітня 2024 16:27
26 квітня 2024 10:40
25 квітня 2024 16:21
25 квітня 2024 16:15
25 квітня 2024 16:09
24 квітня 2024 21:14
24 квітня 2024 17:00
24 квітня 2024 15:24
24 квітня 2024 15:21
24 квітня 2024 15:17