Про це Голова Комітету заявила під час онлайн обговорення «Оборона України в скрутну годину».
Іванна Климпуш-Цинцадзе переконана, що якби Захід надав Україні ту допомогу, яку він надає зараз, ми б не пережили те, що переживаємо зараз.
«Наші мирні міста зараз обстрілюють з гранатометів і закидають ракетами, диверсійні, терористичні групи рискають нашою країною, важка техніка їздить вулицями наших міст і сіл, чіпляє білі прапори і розстрілює наших громадян. Я не бачу готовності від міжнародної спільноти допомогти організувати зелені коридори для евакуації жінок та дітей з міст, які оточені, під ударами, а також щоб забезпечити продовольством ці міста».
Українці, на думку голови Комітету, демонструють небачену сміливість боротися за свою країну, вони шикуються у черги, щоб приєднатися до територіальної оборони, волонтерити, помогати внутрішньопереміщеним особам.
«Я приголомшена рішенням Великої Британії, яка не погодилася скасувати візи для українців, що тікають від війни. Бюрократії немає місця. Будь-яке зволікання — це життя наших громадян. І навпаки — термінові дії — це врятовані життя і майбутнє нашого народу», — вважає Іванна Климпуш-Цинцадзе.  
Мета Путіна, на думку голови Комітету, — стерти Україну з карти світу, знищити українців, як націю: «Це продовження тієї політику, яку здійснював Радянський Союз щодо України. Голодомором намагалися знищити український народ. Зараз те саме роблять війною. Але наша армія бореться несамовито, наші люди організовані і мобілізовані».
Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала Захід надати Україні ще більше зброї: «Все — починаючи від захисту в повітрі, протитанкової зброї, до персональних засобів захисту для тероборони. Люди готові битися за свою землю. І це прорахунок не тільки Путіна. Це прорахунок усього Заходу. Ніхто не сподівався, що українці будуть битися так сильно і завзято. Готові захищати свою землю навіть голими руками».
Путін, за словами голови Комітету, зараз здійснює геноцид проти України. Якщо б були запроваджені превентивні санкції, про які Україна просила — зараз було б значно легше протистояти нападу. Тому санкції мають бути ще більше посилені: «Я здивована, чому немає реакції міжнародних фінансових інституцій. МВФ та Світовий банк — чому Росію не виключили з цих організації і чому не заморозили рахунки, як державні, так і рахунки олігархів? Я б хотіла побачити, як дітей Лаврова, Наришкіна, усіх цих чиновників і олігархів витурять до їхнього дому із гарних, затишних місць за кордоном, де вони зараз. Це треба зробити негайно».
«Ми зараз змушені ховатися в украттях і бомбосховищах. І від ваших дій (Заходу) залежатиме доля ваших громадян — чи будуть вони також ховатися від війни, бо Путін не задовільниться Україною. Він буде сунути далі», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.
Вона висловила сподівання, що невдовзі Путін буде засуджений Гаазьким трибуналом за воєнні злочини, за злочини проти людяності: «Росія має бути визнана державою, що спонсорує тероризм. Це кінець Російської імперії, а не України. І я сподіваюся, що по завершенні цієї війни Росія розпадеться на окремі частини, бо інакше — новий диктатор колись знову почне війну не лише проти своїх найближчих сусідів, а й проти всього вільного світу».

#StopRussianAggression
#StandWithUkraine
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Ми разом - проти російської агресії”

27 березня 2024 12:27
26 березня 2024 14:11
26 березня 2024 11:54
22 березня 2024 18:01
22 березня 2024 13:21
21 березня 2024 20:15
21 березня 2024 14:49
21 березня 2024 14:36
21 березня 2024 14:19
21 березня 2024 14:13