У другий день Першого Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів зустрічі із колегами-спікерками європейських країн, які взяли участь у пленарному засіданні країн на Кримській платформі у Загребі.

Зокрема, Голова Українського Парламенту зустрівся зі спікерками парламентів Чехії, Латвії та Швейцарії.

Руслан Стефанчук щиро подякував колегам за їхню принципову позицію у підтримці України у її боротьбі із російським агресором на парламентському рівні, зокрема, за особисту присутність спікерок на Саміті.  

«Наше об’єднання тут, на потужному парламентському заході, — це найкраща демонстрація путіну, що у відповідь на його загрози ми стаємо ще сильнішими», — наголосив Руслан Стефанчук.

Окрім того, він проінформував колег про поточну ситуацію в Україні, посилення росією терористичних актів проти мирного населення та об’єктів інфраструктури, наголошуючи, що до такої тактики росія вдається, тому що не отримує жодних успіхів на фронті.

Також Голова Парламенту України закликав колег продовжувати підтримувати нашу державу в усіх сферах, які є важливими для перемоги над окупантом і загарбником — росією.  

«Я розраховую на те, що рівень нашого міжпарламентського зв'язку залишатиметься таким самим міцним та ефективним і надалі. Хочу підкреслити й подякувати за ту підтримку, яку ми почули від вас сьогодні: це підтримка України, це підтримка Українського Парламенту, Українського народу», — зазначив Руслан Стефанчук.

«Чим ми можемо ще допомогти?» — це питання стало головним лейтмотивом зустрічі із Головою Палати Депутатів Парламенту Чеської Республіки Маркетою Пекаровою Адамовою, яка привітала успішне проведення Саміту та запевнила, що Чехія й надалі готова до всебічної та постійної підтримки України, зокрема, на парламентському рівні.

«Питання визнання росії державою-терористом має бути наступним кроком, з огляду на те, що відбувається в Україні сьогодні. Війна проти мирного населення, створення гуманітарної кризи — це переконливі аргументи для нашого позитивного рішення у цьому питанні», — запевнила Маркета Пекарова Адамова.

Своєю чергою Голова Національної Ради Федеральних Зборів Швейцарської Конфедерації Ірен Келін також висловила вдячність за запрошення на Саміт, який, за її словами, подав усьому світу сигнал від парламентів про єдність та гуртування навколо України: «Парламентський рівень є дуже важливим, тому що ми, як парламентарії, представляємо наші народи, і сьогодні йшлося саме про них. Ви боретеся за ваш народ, але ви боретеся й за цінності наших народів».

Спікерка Саейму Латвійської Республіки Інара Мурнієце, країни, яка стала однією з перших, хто підтримував Україну від початку російської агресії, також висловила побажання посилити рівень міжпарламентського співробітництва між парламентами України та Латвії.

«Демократія під пострілами — це достойно поваги. Я вірю, що ви зможете перемогти. Це ваша боротьба, ваша хоробрість. А ми можемо й готові допомогти. Ми готові підтримувати вас політично та іншим шляхом, тому що те, що робить Україна, стосується і нас», — наголосила Інара Мурнієце.

 

 


 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24
26 березня 2024 09:30
25 березня 2024 17:47
25 березня 2024 10:33
25 березня 2024 09:30