Фонд Східна Європа в рамках Програми USAID “РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво”, що реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), оголошує конкурс на участь у стажуванні в Інформаційно-дослідницькому центрі Верховної Ради України http://euinfocenter.rada.gov.ua/.

Одним із напрямків діяльності Програми USAID РАДА протягом 2019 – 2021 років є надання допомоги Верховній Раді України у створенні дослідницької служби за найкращими світовими стандартами.

Завдання стажування:

1.Надання підтримки Верховній Раді України у створенні фахового підрозділу дослідницької служби через апробацію інформаційних продуктів такої служби. 2.Формування кадрового/експертного резерву для Інформаційно-дослідницького центру Верховної Ради України.

3.Підготовка кадрового/експертного резерву ІДЦ ВР шляхом навчальних сесій, тренінгів, та співпраці з фаховими аналітиками.

Стажування орієнтоване на молодь, яка бажає займатись аналітичною діяльністю та розвиватися у напрямку роботи з інформацією, зокрема, на:

·студентів, аспірантів, та випускників вищих навчальних закладів;

·експертів НУО й аналітичних центрів.

Відібрані учасники пройдуть безоплатне навчання з основ аналізу державної політики з акцентом на підготовці інформаційних матеріалів, необхідних для ефективного законодавчого процесу. Окрім навчання, учасники програми познайомляться з роботою структурних підрозділів Апарату та комітетів Верховної Ради України, а також із роботою помічників-консультантів народних депутатів України.

Навчання проходитиме у формі триденного тренінгу у приміщенні комітетів Верховної Ради України.

Учасники, які успішно пройдуть навчання, стажуватимуться у формі роботи над інформаційними довідками та іншими аналітичними документами на запити ВР дистанційно, без відриву від роботи або навчання. Успішні роботи учасників стажування будують опубліковані на сторінці Інформаційно-дослідницького центру на веб-сайті Верховної Ради України (http://euinfocenter.rada.gov.ua/ ) та сторінці Центру на Facebook.

Учасники, які успішно пройдуть стажування, також отримають сертифікати Програми USAID РАДА. Тривалість стажування: вересень 2020 – червень 2021 року.

Для участі у програмі слід надіслати пакет таких документів на електронну адресу IRC-internship@radaprogram.org : 1.Резюме розміром не більше двох сторінок формату А4 (PDF формат). 2.Мотиваційний лист розміром не більше однієї сторінки формату А4 (PDF формат). 3.Творче завдання: есе на тему «Якою має бути ефективна парламентська дослідницька служба?» (WORD формат). 4.Контакти двох осіб, які можуть надати Вам рекомендації (із зазначенням ким є рекомендодавець конкурсанту чи конкурсантці). Термін подачі заявки на участь у програмі – 20 вересня 2020 р. Відібрані учасники отримають персональне запрошення на участь у програмі.

***Програма USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво» реалізується Фондом Східна Європа за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Оголошення”

11 грудня 2023 11:47
23 жовтня 2023 12:53
18 вересня 2023 09:00
15 вересня 2023 09:00
15 вересня 2023 09:00
31 серпня 2023 13:53
29 червня 2023 13:21
25 квітня 2023 09:00
21 січня 2023 11:00
04 січня 2023 13:44