12.04.2024 Тимчасова спеціальна комісія для підготовки та комплексного врегулювання питань надання соціальних гарантій ветеранам війни, Захисникам і Захисницям України та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України провела зустріч з Послом Ізраїлю в Україні Міхаелем Бродським.

На зустрічі, яка відбулася в стінах посольства, були присутні: голова Тимчасової спеціальної комісії Остапенко А. Д., заступник голови Лопушанський А. Я., народні депутати України - члени Тимчасової спеціальної комісії Павленко Ю.О., Приходько Н.І. та  заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Сивак О. В.

Представники обох сторін висловили вдячність один одному за активну співпрацю та підтримку у цій надзвичайно важливій справі.

Учасники обговорили проблемні питання реабілітації військових та ветеранів в Україні, медичну допомогу, психологічну підтримку, професійну реабілітацію та соціальну інтеграцію ветеранів, обмін досвідом та співпрацю між Україною та Ізраїлем. Обидві сторони висловили намір поглиблювати співпрацю у цих напрямках та шукати нові можливості для покращення якості життя ветеранів.

Представники Тимчасової спеціальної комісії акцентували увагу на потребах ветеранів після війни та викликах, з якими вони стикаються у щоденному житті. Зокрема, обговорювалася доступність медичної допомоги, психологічна підтримка, а також можливості професійної реабілітації та перепідготовки для ветеранів, які повертаються до цивільного життя після служби.

Посол Ізраїлю у свою чергу поділився досвідом своєї країни у справі реабілітації ветеранів, відзначивши ключові аспекти успішного процесу інтеграції та підтримки. Він підкреслив важливість партнерства між урядом, громадськістю та міжнародними організаціями у забезпеченні повного циклу підтримки для ветеранів.

Розглядалися можливості створення нових законодавчих ініціатив, спрямованих на покращення умов життя ветеранів та надання їм необхідної допомоги.

Один із важливих результатів зустрічі – домовленість щодо подальшої співпраці та обміну досвідом між Україною та Ізраїлем у сфері реабілітації ветеранів. Учасники зустрічі висловили надію, що це співробітництво сприятиме покращенню якості життя ветеранів та допоможе їм швидше відновитися після травматичних подій.

Зустріч Тимчасової спеціальної комісії народних депутатів України з послом Ізраїлю стала ще одним кроком на шляху до покращення підтримки ветеранів українського суспільства. Вона підтверджує важливість міжнародного співробітництва та обміну досвідом у важливій справі реабілітації та інтеграції тих, хто віддав своє життя за досягнення перемоги України.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини ТСК”

28 квітня 2024 14:56
18 квітня 2024 12:16
12 квітня 2024 19:24
10 квітня 2024 10:25
28 березня 2024 15:30
25 березня 2024 12:28
23 березня 2024 09:00
21 березня 2024 10:13
18 березня 2024 17:28
15 березня 2024 19:13