Колишній очільник «Київського метрополітену» Віктор Брагінський проігнорував засідання тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради щодо ефективності влади в Києві, присвячене проблемам підземки. Однак ТСК застосовуватимемо різні важелі, щоб звільнений посадовець прийшов і звітував, що відбувалося з метро під час його керівництва.

Про це розповів народний депутат, заступник Голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, який очолює цю парламентську ТСК.

«ТСК запросила на своє засідання всіх представників київської влади, відповідальних за поточний стан метрополітену. Очільник міста прийшов, голова департаменту теж, а від метрополітену відправили виконувача обов’язків, який усього тиждень на посаді. Водночас людина, що десять років очолювала метрополітен (Віктор Брагінський – ред.) і точно дотична до його поточного стану, проігнорувала засідання. Зрозуміло, що пан Брагінський уже не є посадовцем, проте це не означає, що ми не будемо його викликати наступного разу і не застосовуватимемо інші важелі, щоб він прийшов та звітував, що відбувалося під час його керівництва. Пан Брагінський нам дуже необхідний», - зазначив політик.

Він додав, що зараз ТСК вивчає саме питання якості метрополітену і чому станції метро закрилися.

«Ми не вивчаємо кейс, порушений журналістами-розслідувачами щодо ймовірної корупції колишнього очільника підземки. Водночас коли пролунало питання до Віталія Кличка, був звільнений пан Брагінський через проблеми з метрополітеном чи через корупційні ризики, які викрили журналісти, то міський очільник сказав, що претензій до професійної роботи Брагінського не було, а причиною стало розслідування. І це теж викликає певні питання, які ми вивчатимемо в подальшому», - сказав народний депутат.

Він також закликав киян звертатися до тимчасової спеціальної комісії щодо проблем у столиці.

«Контактні дані ТСК є на сайті Верховної Ради. Також можна писати у соціальних мережах народним депутатам, які представляють Київ або є членами нашої Комісії. Усіх, хто встигне зареєструватися, ми будемо запрошувати на засідання ТСК, хоча кількість місць обмежена. Я думаю, що ми зможемо реагувати на кричущі випадки проблем у Києві, ми не будемо обмежуватися проблемами метрополітену», - наголосив парламентарій.

На його думку, рішення Верховної Ради про створення ТСК було своєчасним.

«Парламент у лютому цього року ухвалив правильне рішення, створивши відповідну тимчасову спеціальну комісію. Сподіваюся, ми зможемо пройти не тільки всю хронологію проблем, що виникають у Києві, а також знайти, чому система дає збій та запропонувати законодавчі зміни, які покращать ситуацію», - підкреслив Віталій Безгін.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини ТСК”

28 квітня 2024 14:56
18 квітня 2024 12:16
12 квітня 2024 19:24
10 квітня 2024 10:25
28 березня 2024 15:30
25 березня 2024 12:28
23 березня 2024 09:00
21 березня 2024 10:13
18 березня 2024 17:28
15 березня 2024 19:13