Резонансний матеріал журналістів-розслідувачів про майно багаторічного очільника столичного метро Віктора Брагінського – це ще одне підтвердження необхідності комплексного дослідження ефективності влади міста Києва. І питання щодо метро буде розглядатися парламентською тимчасовою спеціальною комісією як перший кейс.

Про це заявив народний депутат, заступник Голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін, який очолює цю парламентську ТСК.

«Ми маємо фокусуватися на тому, щоб ця історія не завершилася форматом цапа-відбувайла. Ми розуміємо, що ця людина (начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський) – не просто очільник метрополітену, а це представник політичної партії «Удар» Віталія Кличка. Це людина, яка перебувала на посаді практично десятиліття. Це те десятиліття, коли в Києві було відкрито нуль станцій метрополітену, а шість зачинено цього року, коли метро, безумовно, є об’єктом критичної інфраструктури. Це все є предметом розслідування, зокрема парламентської тимчасової спеціальної комісії, яка тепер однозначно питання «Київського метрополітену» буде розглядати як перший кейс уже наступного тижня», – зазначив політик.

Він наголосив, що дуже важлива саме увага авторитетних ЗМІ до проблем у столиці.

«Коли на це звертають увагу представники політикуму, то відразу київська міська влада починає політизувати процес і казати, що це політичні суперечки. Тут же розслідування зробили відомі журналісти, чий авторитет мало в кого викликає сумнів, тому, думаю, це підстава в тому числі для відповідних розслідувань», – сказав парламентарій.

Він також додав, що не довіряє заяві Віталія Кличка щодо ситуації з Брагінським.

«Я прочитав заяву Кличка, особисто в мене вона може викликати лише посмішку. Думаю, що це спроба на низовій ланці очільника метрополітену просто закрити цей кейс і сказати, що нібито «ми очищуємося від потенційних корупціонерів». Упевнений, що треба копати далі, досліджувати питання повноцінно і дізнатися, чи керівництво міста про це знало й заплющувало очі, чи воно знало і не заплющувало очі, а було дотичне, чи воно дійсно нічого не знало. Але тоді постає питання, а хто ж керує столицею, якщо інформацією про розвал метрополітену не володіють люди, які при владі протягом 10 років», – підкреслив народний депутат.

На його переконання, якщо будуть доведені факти стосовно корупції чи бездіяльності, то все це має завершуватися конкретними речами, зокрема конкретними строками.  

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини ТСК”

28 квітня 2024 14:56
18 квітня 2024 12:16
12 квітня 2024 19:24
10 квітня 2024 10:25
28 березня 2024 15:30
25 березня 2024 12:28
23 березня 2024 09:00
21 березня 2024 10:13
18 березня 2024 17:28
15 березня 2024 19:13