Відповідно до плану роботи Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України для підготовки та комплексного врегулювання питань надання соціальних гарантій ветеранам війни, Захисникам і Захисницям України та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України 11 березня проведено виїзний захід на тему : «Допомога та соціальна підтримка сімей загиблих(померлих) Захисників та Захисниць. Спроможність в громадах » у місті Тернопіль.

У засіданні ТСК прийняли участь більше 80 осіб , в тому числі : народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, Офісу Президента України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, громадських організацій та засобів масової інформації.

На прикладі Тернопільської області спостерігається позитивна тенденція в розвитку соціальної підтримки для сімей загиблих Захисників та Захисниць, які віддавали своє життя на благо громади та країни. Місцеві ініціативи та організації активно впроваджують програми допомоги, спрямовані на полегшення тяжкого життя родин, які втратили своїх героїв.

Однією з ключових інституцій, що здійснює допомогу , є Центр надання адміністративних послуг. До одного з яких  завітав Голова ТСК разом з колегами, щоб ознайомитися з послугами, які надаються ветеранам та їх сімʼям на рівні громади . Можна відмітити належний високий рівень надання таких послуг.

Крім того, активну участь у наданні допомоги забезпечують місцеві благодійні фонди та громадські організації.

Особливу увагу в Тернополі приділяють розвитку спроможностей громад. Локальні ініціативи спрямовані на створення умов для того, щоб сім'ї загиблих могли активно взяти участь у громадському житті. Це включає програми навчання та підтримки для участі у громадських заходах та проектах.

Також під час проведення заходу відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством у справах ветеранів України та Тернопільською обласною державною (військовою) адміністрацією, Тернопільською обласною радою, сільськими, селищними, міськими радами.

Узагальнюючи, Тернопільська область є прикладом , де допомога та соціальна підтримка ветеранів не тільки існують на рівні інфраструктури, але й активно розвиваються та впроваджуються в повсякденне життя громади.

Дякуємо керівництву обласної державної адміністрації за теплий прийом і за  плідну працю спрямовану на підтримку та допомогу наших ветеранів, Захисників, Захисниць та членів їх сімей.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини ТСК”

28 квітня 2024 14:56
18 квітня 2024 12:16
12 квітня 2024 19:24
10 квітня 2024 10:25
28 березня 2024 15:30
25 березня 2024 12:28
23 березня 2024 09:00
21 березня 2024 10:13
18 березня 2024 17:28
15 березня 2024 19:13