За запрошенням Фастівської міської ради 5 лютого 2024 року відбувся виїзний захід Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України для підготовки та комплексного врегулювання питань надання соціальних гарантій ветеранам війни, Захисникам і Захисницям України та членам їх сімей, членам сімей загиблих(померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України (далі-ТСК) з керівництвом Фастівської міської територіальної громади та представниками центральних органів виконавчої влади під головуванням - голови ТСК Анатолія Остапенка.

Участь у виїзному засіданні взяли народні депутати України Валентина Короленко-Усова, Андрій Лопушанський, представники Міністерства у справах ветеранів, Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Київської обласної державної адміністрації, Ігор Мещан та регіональна координаторка програми ментального здоров’я «Ти як?» - Юлія Казакова, Фастівської районної державної адміністрації - Владислав Литвин, Фастівської міської ради - Михайло Нетяжук та Людмила Рудяк, а також установ та організацій, в тому числі тих, які надають послуги ветеранам, військовослужбовцям та членам їх сімей.

На засіданні обговорювалася робота розробленої стратегії повернення військових до повноцінного цивільного життя у громадах Фастівського регіону.

З метою належного соціального захисту найбільш вразливих верств населення та створення необхідних умов для комплексного вирішення потреб даної категорії населення у Фастівській міській раді розроблено та втілено в життя комплекс програми «Турбота» на 2021-2025 роки. Головна мета громади, за словами очільників, підтримати Захисника України та «надати крила» для повернення до мирного життя.

Заступниця голови Київської обласної державної адміністрації - Леся Карнаух, у своєму виступі, чітко виокремила важливість питань, які сьогодні негайно мають вирішуватися на місцях.

Крім того, учасники заходу акцентували увагу на необхідності розширення програм реабілітації для ветеранів, передбачивши належну психологічну підтримку та допомогу у соціальній адаптації та висловили пропозиції щодо удосконалення існуючих нормативно-правових актів, які б дозволили зробити процес отримання соціальних гарантій значно простішим.

Члени ТСК, під головуванням - Остапенко А.Д. відвідали Центр «Родина 4.5.0» оглянули приміщення центру життєстійкості, де відбувається адаптація та реабілітація наших воїнів до мирного життя та поспілкувалися з лікарським складом, а також, військовими, Захисниками і Захисницями.

За результатами зустрічі вирішено сформувати перелік питань, які потрібно відпрацювати, особливо в напрямку налагодження співпраці між центральними органами виконавчої влади, а також установами та організаціями, спрямувавши його до Міністерства у справах ветеранів з подальшим формуванням дорожньої карти з вирішення зазначених питань.

Анатолій Остапенко подякував Голові Фастівської міської ради за запрошення і зазначив, що необхідно зробити все належне, щоб після повернення українських Захисників і Захисниць з війни їм було комфортно інтегруватися до цивільного життя та своїх громад. Тому спільно з іншими міністерствами та відомствами невпинно працювати над комплексним врегулюванням питань надання соціальних гарантій ветеранам війни і механізмами їх надання тощо.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини ТСК”

28 квітня 2024 14:56
18 квітня 2024 12:16
12 квітня 2024 19:24
10 квітня 2024 10:25
28 березня 2024 15:30
25 березня 2024 12:28
23 березня 2024 09:00
21 березня 2024 10:13
18 березня 2024 17:28
15 березня 2024 19:13