13 жовтня 2023 року Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України з питань комплексного врегулювання державних соціальних гарантій ветеранам, Захисникам і Захисницям України, членам їх сімей, членам сімей загиблих(померлих) Захисників і Захисниць України (далі-ТСК) провела виїзне засідання «круглого столу» у Житомирській обласній військовій адміністрації на тему «Соціальна підтримка ветеранів, Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на рівні територіальних громад».

У заході взяли участь народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, керівництво Житомирської обласної військової адміністрації, Житомирський міський голова та представники громадських організацій. Додатково трансляція засідання була у режимі відеоконференції через Інтернет платформу Zoom, до якої було залучено понад 100 учасників.

На засіданні «круглого столу» представники державних органів та громадські організації аналізували та обговорювали, яким чином проводиться робота у регіонах, зокрема в територіальних громадах, з метою надання соціальної підтримки ветеранам, Захисникам і Захисницям України, а також їхнім родинам.

Голова ТСК Анатолій Остапенко виокремив, що головне завдання держави та громади - забезпечення швидкої та комфортної адаптації ветеранів до мирного життя. Захисники і Захисниці повинні з перших кроків, після завершення військової служби, після мобілізації відчувати, що держава та місцева влада дбають про них, та мають чіткий алгоритм дій, який дозволить адаптувати їх до життя без війни.

Анатолій Остапенко також зауважив що ветеранська політика має сформуватись за принципом «Рівний - Рівному» та бути пріоритетом в умовах сьогодення!

Наразі, Житомирська область постійно вивчає потреби своїх ветеранів і розуміє, хто з них потребує допомоги і якої саме. Показує приклад, якою має бути турбота про ветерана та його родину. В області соціальні та адміністративні послуги ветеранам та їх родинам надаються за принципом «Єдиного вікна». Для цього у 97% громадах створені спеціальні хаби або відповідні центри.

На жовтень 2023 року, вже 37 тисяч ветеранів проліковано у Житомирській області, також у КНП «Госпіталь ветеранів війни» у м. Бердичів відкрилося реабілітаційне відділення.

Наразі будується новий реабілітаційний центр для дітей, який розробляла команда архітекторів США та України. Завдяки благодійному фонду «Місія в Україну» новий реабілітаційний центр дасть змогу допомагати більшій кількості дітей.

Також, керівництво Житомирської обласної військової адміністрації доповіло, що видано 25 ордерів на отримання житла (квартир) учасникам АТО.

Житомирська громада вже має позитивний досвід щодо запровадження державою на рівні обласних, місцевих програм, які забезпечують навчанням, грантами на розвиток свого бізнесу та працевлаштуванням.

Підсумовуючи, територіальні громади Житомирської область роблять все можливе для комфорту ветерана та його родини, а також дбають про сім’ї загиблих (померли) Захисників і Захисниць України.

Пошана, гордість і турбота - є пріоритетними напрямками роботи Житомирщини з ветераном та його сім’єю.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини ТСК”

01 травня 2024 20:43
28 квітня 2024 14:56
18 квітня 2024 12:16
12 квітня 2024 19:24
10 квітня 2024 10:25
28 березня 2024 15:30
25 березня 2024 12:28
23 березня 2024 09:00
21 березня 2024 10:13
18 березня 2024 17:28