11 жовтня 2023 року відбулася запланована зустріч членів Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань комплексного врегулювання державних соціальних гарантій ветеранам, Захисникам і Захисницям України, членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України (далі-ТСК) з керівництвом Міністерства Оборони України (далі-МОУ) щодо:

організації роботи комісій МОУ та Збройних Сил України з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій;

медичної реабілітації в медичних центрах МОУ;

надання статусу учасника бойових дій, як електронний сервіс;

статус члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника та Захисниці України та особи з інвалідністю внаслідок війни, проблеми та шляхи їх вирішення;

психологічна підтримка Захисників та Захисниць України.

На зустрічі була присутня новопризначений заступник Міністра оборони України Наталія Калмикова та керівництво структурних підрозділів МОУ, народний депутат Юрій Павленко, народний депутат Валентина Короленко-Усова.

Наталія Калмикова зазначила, що поки є відсутність комплексної історії щодо підготовки людей до майбутнього цивільного життя, але багато деяких ініціатив вже втілюється і здійснюється різними Департаментами та відділами Міністерства оборони України.

Першочергова задача Міністерства оборони України - об'єднати всі ресурси та узгодити їхню діяльність з іншими центральними органами виконавчої влади з метою чіткого формування та реалізації державної політики в галузі оборони України. Оскільки перехід військовослужбовців до цивільного життя представляє собою це вже наступний виклик, яким має опікуватись держава через інші центральні органи виконавчої влади, місцеві органи виконавчої влади та громадські організації відповідно до повноважень.

Міністерство оборони України - центральний орган виконавчої влади і військового управління, у підпорядкуванні якого перебувають Збройні сили України. Міноборони України є головним (провідним) органом у системі центральних органів виконавчої влади зі забезпечення реалізації державної політики у сфері оборони.

Отож задача на сьогодення: Захисники і Захисниці після звільнення з військової служби мають мати відповідний стан здоров’я, профорієнтацію, реалізацію у повсякденному житті та відчуття значимості у цивільному житті.

Вони, ветерани повинні чітко розуміти, що пропонує держава у відповідь за здійсненний подвиг ризикуючи своїм життям, своєю родиною.

Також на зустрічі обговорювалось питання, ставлення до родин ветеранів і забезпечення їх соціальними гарантіями. Учасники обговорили та планували подальшу співпрацю щодо вирішення проблемних питань в організації роботи соціальної підтримки ветеранів війни, Захисників і Захисниць та членами сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Представники МОУ запевнили, що Міністерство оборони завжди готове до плідної співпраці з ТСК повністю та готове брати на себе відповідальність у формуванні гідної ветеранської політики України.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини ТСК”

01 травня 2024 20:43
28 квітня 2024 14:56
18 квітня 2024 12:16
12 квітня 2024 19:24
10 квітня 2024 10:25
28 березня 2024 15:30
25 березня 2024 12:28
23 березня 2024 09:00
21 березня 2024 10:13
18 березня 2024 17:28