У грудні 2018 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією (A / RES /73/250) проголосила 7 червня Всесвітнім днем безпеки харчових  продуктів (World Food Safety Day). Щороку ці червневі заходи у першій декаді місяця мають традиційний характер.


Всесвітній день безпеки харчових продуктів є важливою нагодою для підвищення обізнаності про те, як важливо забезпечити доступ до безпечної їжі для кожної людини, що в свою чергу сприяє поліпшенню загального рівня здоров’я в глобальному масштабі. Безпечна їжа — це основа здоров’я.


День встановлено з метою привернення уваги держав до проблем здорового харчування населення, а також якості вироблених харчових продуктів. Безпека харчових продуктів має забезпечуватись на шляху «від лану до столу». Адже, при порушенні встановлених норм виробництва, транспортування, зберігання або приготування, харчові продукти можуть нести небезпеку для здоров’я людини.


Україна на законодавчому рівні намагається вирішувати питання харчової безпеки. Вони визначаються законами України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».


Завдяки Всесвітньому дню продовольчої безпеки ми маємо можливість не лише поговорити про ці проблеми, але й знайти шляхи їх вирішення.




Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

21 червня 2025 10:54
20 червня 2025 18:04
20 червня 2025 17:57
20 червня 2025 13:03
19 червня 2025 15:54
19 червня 2025 13:27
19 червня 2025 13:23
19 червня 2025 12:28
19 червня 2025 12:13
19 червня 2025 11:45