Про роботу у Комітеті з питань економічного розвитку вже традиційно інформує у тижневому дайджесті законодавчих ініціатив заступник Голови Комітету Олексій Мовчан, який разом з колегами по Комітету, депутатами з інших комітетів та різними експертами продовжує роботу над важливими законопроєктами.

1. Провели два засідання робочої групи з доопрацювання до другого читання проєкту Закону України «Про особливості регулювання підприємницької діяльності окремих видів юридичних осіб та їх об’єднань у перехідний період» (реєстр. №6013). Розглядали зміни до інших законів згідно з розділом «Прикінцеві та перехідні положення».

Це були останні засідання по внесенню правок та змін. Наразі готуємо фінальний текст для ознайомлення. Далі будемо виносити законопроєкт на голосування в Раду.

2.Продовжується робота по двом важливим законопроектам:

реєстр. №11069 - «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення ефективності розпорядження державним та комунальним майном та процесів відновлення».

реєстр. №11071 - «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності розпорядження майном соціальної сфери та вдосконалення законодавства в сфері оренди».

Зараз опрацьовуються пропозиції та зауваження центральних органів виконавчої влади та готуються документи на розгляд у Комітеті.

3. Активно працюємо над законопроєктом «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності управління державним майном, вдосконалення механізму реалізації арештованого майна та наближення правових стандартів в Україні до європейських стандартів» (реєстр. №11139).

Цей проект Закону України – новий крок до європейських стандартів бізнесу! Він має на меті скасувати мораторій на продаж майна державних підприємств, оновити фінансове становище компаній з державною часткою, покращити інвестиційний клімат в країні.

Ухвалення документу забезпечить рівні умови для ведення економічної діяльності приватним бізнесом та підприємствами, часткою у яких володіє держава, позбавивши останні можливості не сплачувати борги чи не відшкодовувати збитки контрагентам. Адже наявність мораторію тривалий час слугувала своєрідним рятівним колом для підприємств, де частка держави складає 25% і більше.

4. Також минулого тижня Комітет з питань економічного розвитку ухвалив рішення про створення робочої групи з напрацювання нової редакції Закону України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні».

Основні стратегічні завдання:

Створити та структурувати за напрямками робочі підгрупи із залученням підприємців, представників мікро-, малого- і середнього бізнесу, профільних бізнес-асоціацій, громадських організацій, наукової та фахової спільноти, центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, бізнес-омбудсмена, міжнародних партнерів, народних депутатів України.

Розпочати законодавчий процес та напрацювати законодавчі ініціативи.

Ви можете долучитися до цього процесу. Тільки спільними зусиллями можна напрацювати нову концепцію реформи для дієвої підтримки малого і середнього бізнесу.

Також продовжуємо працювати над законопроектами, з опрацювання яких Комітет з питань економічного розвитку визначено головним.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

18 травня 2024 09:15
18 травня 2024 09:00
17 травня 2024 17:53
17 травня 2024 17:51
17 травня 2024 17:49
17 травня 2024 15:36
17 травня 2024 15:06
17 травня 2024 14:41
17 травня 2024 14:09
17 травня 2024 13:04