23 квітня 2024 року відбулось засідання Комітету з питань антикорупційної політики, під головуванням Голови Комітету Анастасії Радіної.

Згідно з порядком денним на засіданні розглянуто проект Закону України «Про внесення змін до статті 21 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» щодо підвищення ефективності управління активами» (реєстр. №11009), у якому Комітет визначено головним з підготовки і попереднього розгляду.

Метою законопроекту є врегулювання питань управління активами під час дії воєнного стану та у мирний час через вдосконалення санкційної політики та підвищення ефективності управління державним, комунальним майном та арештованими активами, а також створення належних умов для якісного виконання функцій та повноважень АРМА, визначених Законом України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів».

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 21 Закону, передбачивши застосування спрощеного порядку управління активами, в тому числі майном санаторно-курортного напряму, на які накладено арешт у кримінальному або позовному провадженні чи у справі про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави, для забезпечення потреб держави та реабілітації військовослужбовців, у тому числі звільнених з військової служби внаслідок захворювання, пов’язаного з виконанням обов’язків військової служби, ветеранів війни, шляхом його передачі центральному органу виконавчої влади, підприємству, установі, організації, що належить до сфери управління міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади, унітарному державному підприємству обласної військової адміністрації або господарському товариству, 50 і більше відсотків акцій (часток) якого перебуває у статутних капіталах господарських товариств, частка держави в яких становить 100 відсотків на підставі рішення Кабінету Міністрів України.

За результатами обговорення цього проекту Закону Комітетом ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу.

За результатами обговорення законопроектів Комітетом визнано таким,  що не відповідає вимогам антикорупційного законодавства проект Закону України «Про  внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування публічних електронних реєстрів» (реєстр. №10340) та два законопроекти визнано такими, що відповідають вимогам антикорупційного законодавства (реєстр.№№11074, 10319 (із зауваженням)).

Також члени Комітету обговорили питання щодо запрошення  на одне із  наступних засідань Комітету керівництва Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України,  Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Публічного акціонерного товариства «Центренерго» для інформування про виділення, використання коштів для будівництва захисних споруд на об’єктах критичної інфраструктури, зокрема об’єктах енергозабезпечення (у тому числі постачання теплової енергії).
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

03 травня 2024 16:08
03 травня 2024 15:36
03 травня 2024 15:29
03 травня 2024 15:19
03 травня 2024 14:24
03 травня 2024 13:33
03 травня 2024 13:07
03 травня 2024 11:43
03 травня 2024 11:36
03 травня 2024 11:15