15 квітня 2024 року в рамках налагодження двосторонньої співпраці між комітетами Голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду провів онлайн зустріч з Головою Комісії у справах сільського господарства Рійгікогу Естонської Республіки Урмасом Круузе.

В ході зустрічі обговорили досвід Естонської Республіки щодо вступу до Європейського Союзу, впровадження Спільної аграрної політики Європейського Союзу та важливі корисні аспекти для проходження євроінтеграційного процесу Україною на шляху отримання статусу повноправного членства у Співтоваристві.

Голова Комітету Олександр Гайду зазначив, що починаючи з червня 2022 року, коли Україна отримала статус країни-кандидата, почався важливий етап відносин між Україною та Європейським Союзом, під час якого Україна має на всіх рівнях, зокрема на законодавчому, виконати свої зобов’язання відповідно до набутого статусу.

Попри військову агресію росії проти України Комітет працює безперервно. І в цей час головним пріоритетом роботи Комітету є імплементація європейських норм у сільському господарстві, санітарних і фітосанітарних заходах, а також удосконалення сфери захисту здоров’я та забезпечення благополуччя тварин, ветеринарної практики, врегулювання питання об’єднань сільськогосподарських товаровиробників в частині імплементації норм щодо спільних аграрних ринків, виробництва виноробної продукції, продовження земельної реформи.

Тому, для подальшої співпраці між парламентськими комітетами набуває важливості співпраця з естонськими колегами в ракурсі отримання та застосування досвіду країн-членів ЄС в процесі законодавчої євроінтеграції та підготовки до участі у спільній європейській аграрній політиці.

Голова Комісії Урмас Круузе зазначив, що процес євроінтеграції України має відбуватись злагоджено на всіх рівнях - дипломатичному, на рівні Уряду та законодавчому рівні.

Він також зазначив, що дана зустріч заклала фундамент для подальшої законодавчої співпраці між комітетами в ракурсі експертних діалогів та консультацій по аграрним напрямкам, зокрема у сфері безпеченості харчових продуктів.

Під час зустрічі провели дискусію щодо Спільної аграрної політики Європейського Союзу, шляхи її реалізації, виклики та вплив на малих та середніх агровиробників Естонії.

Також Урмас Круузе розповів про досягнення молочного скотарства в Естонії, як одної з провідних галузей країни.

Голова Комісії Урмас Круузе запевнив у непохитній та всебічній підтримці України, а також у подальшій співпраці між депутатами та комітетами.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

29 квітня 2024 16:08
29 квітня 2024 15:29
29 квітня 2024 14:21
29 квітня 2024 13:58
29 квітня 2024 13:14
29 квітня 2024 13:05
29 квітня 2024 12:55
29 квітня 2024 12:37
28 квітня 2024 14:53
27 квітня 2024 17:48