Народні депутати України - члени Комітету з питань правоохоронної діяльності спільно з Консультативною Місією ЄС в Україні EUAM Ukraine минулого тижня здійснили змістовний робочий візит до міста Львова.

Під час поїздки було проведено позачергове виїзне засідання Комітету на якому, серед іншого, розглянуто питання організації виконання вимог Закону України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо криміналізації контрабанди товарів» №3513-IX від 09 грудня 2023 року.

Народні депутати відвідали територіального сервісного центру 4651 регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях; ознайомились з навчальною базою Львівський державний університет внутрішніх справ та з роботою комунікаційного центру «Служба 112» у м. Львові.

Цей проект дозволяє громадянам викликати усі екстрені служби за єдиним номером - 112, що значно пришвидшує процес зʼєднання з екстреною службою та посилює комунікацію між підрозділами.


Комітет також провів круглий стіл на тему: «Діалог між представниками парламенту та практиками: кримінальна відповідальність за злочини, пов’язані з гуманітарною допомогою»

Захід пройшов за участі народних депутатів України-членів Комітету, представників Консультативної місії ЄС в Україні, Львівської обласної військової адміністрації, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань, Національної поліції України, Бюро економічної безпеки, Державної Прикордонної Служби України, Львівської митниці, а також представників судової гілки влади.

 

Модерував захід заступник Голови Комітету Максим Павлюк, який зазначив, що процес реформ вимагає багато зусиль, і підтримка, яку надає Консультативна Місія ЄС в Україні є цінною, для розбудови безпечної та стійкої України.

За результатами обговорень учасники круглого столу направлять свої письмові пропозиції щодо необхідних змін в чинне законодавство, які будуть обговорюватись під час розгляду законопроектів 7321, 7321-1, 7384, 10043.

Члени Комітету також відвідали Львівський державний університет безпеки життєдіяльності.

Голова Комітету Сергій Іонушас висловив вдячність колегам з КМЄС за продуктивну роботу та зазначив, що важливість співпраці Комітету з Консультативною Місією ЄС в Україні переоцінити неможливо, адже саме завдяки таким робочим поїздкам, які організовано КМЄС народні депутати України ознайомлюються з роботою місцевих правоохоронців та дотичних до них структур.

 

Представник Президента України у Верховній Раді України/заступник Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Галина Михайлюк зауважила, що це вже п’ятий робочий візит Комітету спільно з КМЄС, який сприяє здійсненню парламентського контролю за діяльністю правоохоронних органів на регіональному рівні та вдосконаленню взаємодії щодо пріоритетних питань у правоохоронному секторі.

«Важливо розуміти, що довіра до України вимірюється також і показниками діяльності правоохоронних установ. Від ефективної і прозорої роботи правоохоронних органів в Україні залежить обсяг допомоги, який нашій країні надаватимуть міжнародні партнери. Усі ми маємо наближати нашу перемогу разом», - підкреслила народна депутатка України.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

03 травня 2024 16:08
03 травня 2024 15:36
03 травня 2024 15:29
03 травня 2024 15:19
03 травня 2024 14:24
03 травня 2024 13:33
03 травня 2024 13:07
03 травня 2024 11:43
03 травня 2024 11:36
03 травня 2024 11:15