Нинішнє так зване обрання президента росії не можна називати виборами, адже влада узурпована, опозиція знищена, немає свободи слова, свободи вибору тощо. Тому провідні демократичні країни світу не повинні визнавати результати цих «виборів» і майбутній вступ у повноваження путіна.

Про це заявив народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

«Переконаний, що низка держав світу та міжнародних союзів й організацій, зокрема ЄС, ООН, ПАРЄ, ОБСЄ тощо, на які, зокрема, покладено моніторинг стандартів проведення виборів та їхньої демократичності, вже не визнають результати цих «виборів» і майбутній вступ путіна у новий термін повноважень. Ще минулого року ПАРЄ ухвалила резолюцію, де закликала уряди, парламенти, міжнародні організації визнати ці вибори нелегітимними, а путіна - нелегітимним президентом, так само як це нині є з лукашенком. Тож у майбутніх дипломатичних зносинах треба керуватися тим, що путін – нелегітимний президент», - зазначив політик.

На його думку, в нинішній ситуації також треба ставити питання про те, з ким Україні та міжнародним партнерам доведеться зі сторони рф обговорювати питання про завершення війни та імплементацію Формули миру.

«путін абсолютно нелегітимно обраний на нелегітимних «виборах», які відбуваються й на тимчасово окупованих територіях України, Грузії, Японії з порушеннями всіх міжнародних правових норм. Європейський парламент узагалі відмовився давати оцінки та коментувати щось, бо вони це не вважають виборами. Навіть якщо хтось із депутатів Європарламенту захоче дати свою оцінку, то це буде його приватна думка. Вважаю, що після псевдовиборів ізоляція путіна посилиться», - наголосив народний депутат.

Він нагадав, що російський диктатор уже зараз дуже обмежений у своїх міжнародних поїздках.

«Ми бачили минулого року візит путіна в Північну Корею, Китай, декілька країн Близького Сходу, а загалом він навіть не зміг прибути в Йоханнесбург у ПАР на саміт BRICS на рівні лідерів. Хоча це для путіна важливий політичний та економічний блок держав, але ордер МКС на арешт зобовʼязував ПАР виконати це зобов’язання. Ізоляція зростатиме, і ситуація для офіційної москви дуже серйозна», - підсумував народний депутат.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

29 квітня 2024 12:37
28 квітня 2024 14:53
27 квітня 2024 17:48
27 квітня 2024 10:12
26 квітня 2024 19:15
26 квітня 2024 18:52
26 квітня 2024 17:09
26 квітня 2024 15:51
26 квітня 2024 15:14
26 квітня 2024 13:57