Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе, Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко та народна депутатка Інна Совсун провели зустріч із журналістами з Філіппін, Індонезії, Малайзії та Індії. Під час зустрічі з парламентаріями журналісти мали змогу задати питання, які їх цікавлять та отримати відповідь.

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала УКМЦ за організацію важливої подорожі в Україну представників медіа азійського регіону.

«Достукатися до аудиторії цього регіону, з яким ми мало з об’єктивних і суб’єктивних причин працюємо й не маємо сталих зв’язків, - для нас надзвичайно цінно», - зауважила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, азійських медійників цікавила ситуація в Україні, настрій українського суспільства, а також чому ми вважаємо, що ця війна має значення і для їхнього регіону.

Зі свого боку, Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко наголосив, що «важливо доносити нашу позицію до країн Глобального Півдня. Це важлива частина інформаційної війни, в якій нашою зброєю є правда».

Зокрема, співрозмовники обговорили амбівалентну позицію Індії у російсько-українській війні, провели паралелі торгівлі країн із росією та Ізраїлем, заходи захисту мусульманського корінного населення України - кримських татар та особливості роботи Парламенту України під час воєнного стану.

Говорили також про падіння уваги щодо України в багатьох медіа азійського регіону після загострення війни на Близькому Сході. Парламентарії пояснили журналістам, що Україна є багатокультурною, багатонаціональною, толерантною країною. Це відрізняє її від російської федерації, де відбуваються переслідування, зокрема, мусульман та представників інших релігій.

Насамкінець розмови українські парламентарії та азійські журналісти відзначили, що зустріч була ґрунтовною, глибокою розмовою, яка дає сподівання на продовження.

«Ми сподіваємось продовжити цей діалог з ними в майбутньому і посилювати голос України в різних регіонах. Ця робота є критично важливою. І з вуст парламентаріїв, які представляють людей, своїх громадян, - особливо важливо мати таке спілкування», - наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

 

Довідково: Представники азійських ЗМІ перебувають в Україні з престуром у межах проекту «Unfold Ukraine to Global South», який реалізовує Український кризовий медіа-центр у співпраці та координації з Open Society Foundation за фінансування Міжнародного фонду «Відродження».

Проект має на меті зміну фокуса висвітлення подій російсько-української війни в країнах умовного Глобального Півдня та забезпечення їх інформацією для об‘єктивного та цілісного розуміння контексту й особливостей російсько-українських відносин.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

04 травня 2024 12:21
04 травня 2024 12:17
03 травня 2024 16:08
03 травня 2024 15:36
03 травня 2024 15:29
03 травня 2024 15:19
03 травня 2024 14:24
03 травня 2024 13:33
03 травня 2024 13:07
03 травня 2024 11:43