Зокрема, Комітет розглянув питання, які планує опрацьовувати, виконуючи свою контрольну функцію. Окрім проблем, пов’язаних із захистом прав дітей, протидії домашньому насильству, народні депутати визначили проекти щодо деколонізації, туризму, англійської мови та захисту національної та громадської безпеки, прав і свобод людини у сфері діяльності релігійних організацій пріоритетними. Найближчим часом планується серія виїзних засідань спільно з іншими комітетами.

Зважаючи на суспільний розголос щодо ситуації з представниками проєкту журналістських розслідувань «Bihus.Info», Комітет звернеться до Служби безпеки України, Офісу Генерального прокурора України, Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України для вжиття відповідних заходів.

Також члени Комітету підсумували роботу Комітету за минулу сесію та схвалити відповідний Звіт роботи за минулу сесію.

Комітет, заслухавши інформацію Голови Комітету Микити Потураєва стосовно необхідності напрацювання законодавчих змін у сфері охорони культурної спадщини, ухвалив рішення створити спільно з Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Робочу групу з напрацювання законодавчих змін щодо вирішення проблем та викликів у сфері охорони культурної спадщини з метою забезпечення умов взаємодії Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва у складі містобудівного кадастру з Державним реєстром нерухомих пам’яток України, а також збереження пам’яток культурної спадщини, їхніх територій та зон охорони.

Під час розгляду концепції пілотного проєкту меморіалізації місць пам’яті російсько-української війни на Київщині до 2026 року учасниками обговорення було наголошено на необхідності активізації роботи органів влади щодо визначення державної політики меморіалізації місць пам’яті російсько-української війни, яке є стратегічно важливим для держави.

Народний депутат Володимир В’ятрович наголосив на тому, що потрібна загальнодержавна концепція вшанування пам’яті подій, пов’язаних з українсько-російською війною, яка може включати, в тому числі і пілотний проєкт Київщини як приклад, на який можна орієнтуватися в питанні втілення в життя системного підходу до питань вшанування пам’яті про події російсько-української війни. За результатами розгляду питання Комітетом ухвалено рішення звернутись до Уряду з проханням про активізацію роботи щодо вироблення та впровадження політики меморіалізації місць пам’яті російсько-української війни.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

28 квітня 2024 14:53
27 квітня 2024 17:48
27 квітня 2024 10:12
26 квітня 2024 19:15
26 квітня 2024 18:52
26 квітня 2024 17:09
26 квітня 2024 15:51
26 квітня 2024 15:14
26 квітня 2024 13:57
26 квітня 2024 12:16