Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе бере участь у засіданні COSAC - Конференції Комітетів з європейських справ країн-членів Європейського Союзу та з європейської інтеграції країн-партнерів і країн-кандидатів на вступ до ЄС. Нинішня конференція відбувається в бельгійському місті Намюр, оскільки з початку року Бельгія на півроку отримала естафету головування в ЄС.

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала всім європейським країнам за допомогу Україні. «Я вдячна вам усім, що цікавитеся, як ми. Ми стоїмо завдяки українському народу, Збройним Силам та вашій підтримці. І я вдячна за вашу підтримку. Однак, я сподіваюся, що ви усі поділяєте підхід, що ця допомога має бути продовжена», - сказала голова Комітету. Вона наголосила, що вся європейська спільнота має ще раз підтвердити намір і об’єднати зусилля для захисту безпеки і добробуту не лише України, а й всього континенту. Іванна Климпуш-Цинцадзе нагадала, що в той час, коли уся Європа святкувала Різдво - Україна була під російськими обстрілами. У період з 29 грудня 2023 до 2 січня 2024 року росія завдала найбільших з початку повномасштабного вторгнення ударів по Україні. Як завжди, жертвами стали мирні українці, бо ударів завдано по житлових будинках, школах, лікарнях, торгових центрах. У зв’язку з цим, голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС закликала учасників COSAC ухвалити засудити ці масштабні атаки та посилювати військову допомогу Україні.

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що війна проти України - це війна проти свободи вибору, проти міжнародного права, проти базових цінностей і основ, на яких побудований Європейський Союз. Голова Комітету звернула увагу на шість пріоритетів Бельгійського головування в ЄС на наступні півроку, серед яких - посилення верховенства права, зміцнення безпеки й оборони, підвищення конкурентоспроможності, просування у «зеленій» трансформації, реалізація соціального порядку денного та вирішення проблем міграції. Вона зауважила: щоби досягти усіх цих цілей - європейська спільнота має зробити все, щоб разом захистити Європу від росії. Іванна Климпуш-Цинцадзе нагадала учасникам COSAC, що війна в Україні триває не два роки, а майже десять. «Ми, українці, прагнемо миру більш за все на світі. Мир для нас означає, що росія має піти з нашої землі, звільнити наших дітей, наших громадян. Має дотримуватися міжнародного права і понести відповідальність за злочини у цій війні. І досягти цього ми можемо лише разом з вами. Сподіваюся, ви підтримуватиме український народ стільки, скільки знадобиться - до перемоги України і повної поразки росії», - підсумувала вона.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

04 травня 2024 12:21
04 травня 2024 12:17
03 травня 2024 16:08
03 травня 2024 15:36
03 травня 2024 15:29
03 травня 2024 15:19
03 травня 2024 14:24
03 травня 2024 13:33
03 травня 2024 13:07
03 травня 2024 11:43