7 листопада 2023 року Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування провів зустріч із Комітетом Європейського Парламенту з питань навколишнього середовища, громадського здоров'я та безпеки харчових продуктів (ENVI) у режимі телеконференції.

Голова Комітету Європейського Парламенту П. Канфін у вступному слові наголосив на тому, що європейські парламентарі підтримують Україну у її прагненні відстояти свою свободу і демократію.

Він також відзначив, що під час зустрічі європарламентарів цікавитимуть питання впливу війни на стан довкілля і яку допомогу може надати Європарламент Україні у тому, щоб Україна швидше стала членом ЄС.

Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко у своєму виступі зазначив: «Нам є про що розповідати. У нас багато напрацювань. Так само, як і є багато запозичень, які ми можемо взяти у відповідних комітетів Європарламенту. Тим більше, що враховуючи наш шлях до вступу до ЄС, ми маємо прийняти велику кількість законодавчих актів, які вже прийняті в ЄС, а у нас вони не входять до Угоди про асоціацію. Відповідно ми маємо скоординувати нашу діяльність між Європарламентом та Верховною Радою і на рівні Верховної Ради в цілому, і на рівні парламентських відносин. Ця робота є однією з складових нашої адаптації законодавства, імплементації європейських директив до нашого законодавства, створення новітнього законодавства і прискорення прийняття законодавства, враховувати той величезний обсяг законодавчих актів, які ми маємо прийняти».

Під час зустрічі порушувалися питання, які турбують європейських колег: яким чином Україна рухається по європейському зеленому курсу, яким чином війна впливає на довкілля країни, яким чином українці з допомогою європейських партнерів будуть відновлювати країну?

«Це ті головні питання, які потребують нашого спільного дослідження і це ті питання, які, безумовно, можуть вилитися в ряд інших обговорень і законопроектних ініціатив», - відзначив Голова Комітету Олег Бондаренко.

Парламентарі обмінялися думками щодо підтримки в Україні Європейського зеленого курсу та щодо зеленого переходу України.

Учасники зустрічі у своїх виступах значну увагу приділили стану довкілля України під час військових дій, впливу повномасштабної війни в Україні на довкілля Європи, рішенням для відновлення природи, знешкодження небезпечних предметів тощо.

Окремою темою стало обговорення наближення українського законодавства до законодавства ЄС з питань охорони довкілля, досягненням та викликам, які стоять на часі.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

04 травня 2024 12:21
04 травня 2024 12:17
03 травня 2024 16:08
03 травня 2024 15:36
03 травня 2024 15:29
03 травня 2024 15:19
03 травня 2024 14:24
03 травня 2024 13:33
03 травня 2024 13:07
03 травня 2024 11:43