Вже другий рік День молоді в Україні відзначається одночасно з усіма демократичними країнами світу у Міжнародний день молоді. Ще у 2021 році Український народ, українська молодь свідомо відмовились від святкування Дня молоді у останню неділю червня, разом з рашистами та їх поплічниками. І це логічно і закономірно – Україна йде до Європейського Союзу, до сім’ї цивілізованих народів світу і відмовляється від усього, що пов’язувало її з тоталітарним минулим.  


Звичайно, тепер, у самий розпал жорсткої війни, розв’язаної російською федерацією проти Українського народу,  День молоді відзначається інакше, ніж у мирний час. Молоді українці знищують війська агресора на всіх ділянках фронту, їх героїзмом та відданістю Україні захоплюються популярні західні медіа, а військову майстерність та  професіоналізм відзначають провідні військові аналітики. І майже кожний Указ Президента України Володимира Зеленського про нагородження захисників України містить багато прізвищ молодих українців. 


Велику увагу українська молодь приділяє волонтерській діяльності, підтримуючи як Збройні Сили України, так і громадян, які постраждали від російської агресії. Юнаки та дівчата збирають кошти на придбання українським військовим дронів, шоломів, бронежилетів, іншої захисної амуніції, тепловізорів тощо. Не менш важливою, особливо у перші місяці війни була допомога української молоді громадянам, які вимушено покинули свої домівки через російське вторгнення. Юні волонтери роздавали біженцям, насамперед, дітям та жінкам харчові набори, воду, одяг, взуття та засоби гігієни, допомагали із розміщенням. Гостинність молоді Центру та Заходу України стало справжнім підтвердженням гасла «Схід і Захід разом». 


У перших рядах бійців  інформаційного фронту виступають юні комп’ютерні генії України. У всіх соціальних мережах молоді українці розповідають правду про війну молоді всього світу і заодно «прочищають мізки» російським та білоруським одноліткам (звичайно тим, хто ще не розучився думати під впливом пропаганди «руського миру»). В той же час, наша молодь зламує російські комп’ютерні мережі, як із пропагандистською метою, так із іншими цілями, важливими для Перемоги України.


Проте Перемога досягається надважкими зусиллями всіх  українців, і, що найстрашніше – втратами найціннішого – людських життів. Втрачаємо найкращих та найталановитіших юнаків та дівчат, які віддають свої життя заради України, заради Перемоги, заради майбутнього! Їх імена, їх подвиг та самопожертва назавжди залишаться у пам’яті Українського народу! Їх внесок у Перемогу є неоціненим! Вічна їм пам'ять! 


Україна, маючи таку патріотичну,  віддану державі  молодь, маючи підтримку всього цивілізованого світу, обов’язково переможе! І саме  молодь відбудує нову Європейську демократичну Українську Державу, яке займе своє заслужене місце серед розвинених країн світу. 


Українська Перемога наближається. Всі вороги будуть знищені!  Все буде Україна! Слава Україні! Героям Слава!




Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

04 травня 2024 12:21
04 травня 2024 12:17
03 травня 2024 16:08
03 травня 2024 15:36
03 травня 2024 15:29
03 травня 2024 15:19
03 травня 2024 14:24
03 травня 2024 13:33
03 травня 2024 13:07
03 травня 2024 11:43