Заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський інформує про нові цікаві події щодо індустріальних парків в Україні, що відбулися у липні.


 «Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України, згідно з яким  на території індустріального парку або суміжних індустріальних парків можуть створюватися малі системи розподілу електричної енергії.


 Відбулось засідання Робочої групи з питань розвитку індустріальних парків, яка працює при Комітеті з питань економічного розвитку. Всі стейкхолдери, задіяні у розвитку ІП в Україні, отримали запрошення подати пропозиції щодо удосконалення профільного законодавства і вирішення наявних проблем. До кінця серпня збираємо пропозиції. З вересня починаємо зводити.


 Відбулась регіональна нарада щодо розвитку індустріальних парків у Івано-Франківській ОДА. У нараді взяли участь керівники громад, представники керуючих компаній ІП, ОВА, обласної та міської влади, народні депутати, підприємці, експерти.


ТОВ "ПАУЕР ІНВЕСТ" в Івано-Франківській області набуло статусу керуючої компанії індустріального парку "Калуш Індастріал ХАБ", що знаходиться на території міста Калуш. Одночасно у Калуші створюють комунальний індустріальний парк «Галіція». На сесії Калуської міської ради вже ухвалено концепцію і передано документи на реєстрацію. Площа парку - 20 га. Ще один індустріальний парк Калуська громада планує створити у селі Боднарів.

 В Одеській області Куяльницька громада ініціювала створення індустріального парку. На сесії сільської ради була презентована та затверджена концепція ІП. Проща майбутнього парку - 10 га. На ділянці розміщені 3 артсвердловини та присутнє підключення 4.73 мВт електроенергії.


  Добросинсько-Магерівська  (Львівська область) громада замовила розробку детального плану території, де знаходитиметься майбутній ІП "Добросин Інвест Парк".


 Львівська обласна військова адміністрація підписала угоду з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), що передбачає будівництво інженерно-транспортної інфраструктури індустріального парку "Червоноград". 


В індустріальному парку М10 Lviv Industrial Park, що зводиться компанією Dragon Capital завершено «чорнову підлогу» складу, скління вікон та фасади. Система вентиляції складу готова на 80%, а адміністративної частини – на 50%. Йдуть роботи з електропостачання, монтажу протипожежних систем та благоустрою території.


 У Хмельницькому індустріальному парку за фінансової підтримки мерії міста розпочали роботи з прокладання мереж постачання газу та під'їзного шляху.


ТОВ "М?ясокомбінат Тернопільський" (Тернопільська область) набуло статусу учасника індустріального парку "Західноукраїнський промисловий ХАБ", що знаходиться на території села Острів.


 У Чернігівській області Менська міська рада оголосила конкурс з вибору керуючої компанії індустріального парку «Менський», але через відсутність пропозицій конкурс скасовано.


 Львівській міській раді презентували проєкт та концепцію муніципального індустріального парку "Сигнівка" у Львові. Вже оголосили конкурс на обрання керуючої компанії. Площу парку планують збільшити із 15 до 30 га, залучивши ще чотири додаткові комунальні земельні ділянки. Оголошено плани створити щонайменше 3600 робочих місць.


 На Закарпатті обласна військова адміністрація спільно з Агенцією регіонального розвитку «Закарпаття» запускають конкурс для територіальних громад на фінансування розробки концепції індустріальних парків.»




Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

28 квітня 2024 14:53
27 квітня 2024 17:48
27 квітня 2024 10:12
26 квітня 2024 19:15
26 квітня 2024 18:52
26 квітня 2024 17:09
26 квітня 2024 15:51
26 квітня 2024 15:14
26 квітня 2024 13:57
26 квітня 2024 12:16