3 серпня 2023 року відбулися зміни в структурі Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Зокрема, рішенням Комітету у його складі було створено два нових підкомітети:

підкомітет з питань соціального захисту дітей, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України з 2014 року;

підкомітет з реабілітації ветеранів війни з числа учасників заходів щодо відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації проти України.

Воєнне вторгнення рф на територію нашої країни щодня збільшує кількість людей, які потребують державного захисту. В першу чергу це діти та Захисники/Захисниці України. Комітет збільшує потужності для забезпечення на законодавчому рівні належної реабілітації та соціального захисту громадян цих категорій.

«У зв’язку з тим, що до складу Комітету доєдналися два нових народних депутати України, ми створюємо ще два підкомітети. Пані Тетяна Циба опікуватиметься питаннями дітей, що постраждали внаслідок військової агресії, а пані Ірина Никорак - питаннями реабілітації ветеранів війни та всіх осіб, які мають право на соціальний захист відповідно до закону про реабілітацію», - зазначила у своєму виступі Голова Комітету Галина Третьякова.

Голова новоствореного підкомітету з реабілітації ветеранів війни з числа учасників заходів щодо відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації проти України, член Комітету Ірина Никорак зазначила, що підкомітет акцентуватиме свою діяльність на питаннях:

комплексної реабілітації та соціалізації ветеранів та учасників бойових дій, які зазнали поранень і повернулися в тил;

розвитку підприємництва серед ветеранів;

прозорої і доступної державної програми з надання соціальних послуг ветеранам та учасникам бойових дій; 

залучення міжнародних організацій до відповідних програм реабілітації та соціалізації;

імплементації світового досвіду в створенні достойних умов життя ветеранів та учасників бойових дій.

«Це лише частина з нагальних завдань новоствореного підкомітету. Адже в країні після війни буде щонайменше 10 відсотків ветеранів. Це 5-6 мільйонів хлопців та дівчат віком від 25 до 45 років. Замало - надати їм пільги та субсидії. Потрібно працювати над якісною ветеранською політикою, яка допоможе ветеранам та ветеранкам почуватися впевнено та мати змогу реалізувати себе», - зазначила пані Никорак.

В свою чергу голова підкомітету з питань соціального захисту дітей, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України з 2014 року Тетяна Циба зазначила, що від жахів війни завжди дуже страждають діти, а тому вбачає своє завдання, як голови підкомітету, у полегшенні наслідків війни і створенні перспективи розвитку для маленьких українців у майбутньому. "Діти, постраждалі від війни, повинні рости з усіма можливостями, які війна відібрала: у повноцінній родині (навіть якщо, на жаль, їх рідні загинули), з повноцінним харчуванням, навчанням, лікуванням, спілкуванням, відпочинком. Це надзавдання. Нові люди мають лишити в пам’яті і передати наступним поколінням ім’я ворога. Але травми війни необхідно позбутися", - сказала пані Циба.

Про свої напрацювання Комітет буде інформувати регулярно та вчасно, як на офіційному веб-сайті, так і на сторінці в мережі Фейсбук.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

28 квітня 2024 14:53
27 квітня 2024 17:48
27 квітня 2024 10:12
26 квітня 2024 19:15
26 квітня 2024 18:52
26 квітня 2024 17:09
26 квітня 2024 15:51
26 квітня 2024 15:14
26 квітня 2024 13:57
26 квітня 2024 12:16