Комітет розглянув та за результатами обговорення рекомендував прийняти за основу законопроект про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо уніфікації до європейських та північноатлантичних стандартів процедур декларування військової техніки та інших товарів, реєстр. №9402.

Законопроект розроблено з метою реалізації взятого Україною стратегічного курсу, закріпленого у Конституції України, на набуття повноправного членства в ЄС та НАТО. Такі стратегічні цілі потребують необхідності, зокрема, у підвищенні професійного рівня та оперативних спроможностей Збройних Сил України.

Реалізація таких цілей забезпечується, зокрема, як шляхом проведення багатонаціональних навчань на території України із залученням підрозділів збройних сил держав-членів ЄС та НАТО, так і участю Збройних Сил України у проведенні навчань на території держав-членів ЄС та НАТО.

Законопроектом пропонується:

дозволити під час митного оформлення вантажів підрозділів збройних сил держав-членів ЄС, НАТО, які відповідно до закону допущені на територію України, замість митної декларації використовувати Форму 302 за формою держави, з якої направляються такі підрозділи;

встановити, що застосування Форми 302 дозволяється в митних режимах тимчасового ввезення, тимчасового вивезення, реекспорту, реімпорту та транзиту;

імплементувати в митне законодавство положення законодавства ЄС щодо використаних збройними силами окремих товарів під час багатонаціональних навчань.

Комітет розглянув і рекомендував прийняти в другому читанні та в цілому законопроект про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки діяльності з охорони людського життя на морі відповідно до міжнародних договорів України, реєстр. №8139-д.

Доопрацьований законопроект допоможе якомога швидше виконати міжнародні договори України у сфері охорони людського життя на морі та створить комфортні умови забезпечення ефективності проведення морською пошуково-рятувальною службою операцій з пошуку і рятування людей, які зазнають лиха на морі, в морському пошуково-рятувальному районі України.

Законопроектом пропонується надати пільги по сплаті ввізного мита та ПДВ при ввезенні в Україну товарів, оплата вартості яких здійснюється за рахунок бюджетних коштів, а саме:

морських пошуково-рятувальних суден, які ввозяться для використання виключно в якості пошуково-рятувальних одиниць для проведення операцій з пошуку і рятування людей, що зазнають лиха на морі;

суднового спорядження та суднових запасних частин таких суден за кодами УКТ ЗЕД, визначеними в проектах.

спорядження, оснащення та обладнання пошуково-рятувальних команд таких суден.

Комітетом призначено Бевза Олександра Олександровича на вакантну посаду члена наглядової ради АТ "Укрексімбанк".

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

04 травня 2024 12:21
04 травня 2024 12:17
03 травня 2024 16:08
03 травня 2024 15:36
03 травня 2024 15:29
03 травня 2024 15:19
03 травня 2024 14:24
03 травня 2024 13:33
03 травня 2024 13:07
03 травня 2024 11:43