Сербські парламентарії та політики на запрошення першого заступника голови Комітету з питань інтеграції України до ЄС Вадима Галайчука зустрілися з членами Комітету та представниками інших комітетів.

Вадим Галайчук зазначив, що для України важливо мати друзів у Сербії, які допомагають та підтримують.

Під час зустрічі сторони зосередилися на співпраці для подолання російської пропаганди.

Сербські колеги зауважили, що в їхній країні російська пропаганда все ще має дуже сильні позиції. Тому важливо працювати спільно, щоби подолати цей вплив і розповідати громадськості, що, насправді, відбувається в Україні. Зараз це майже неможливо зробити через телеканали, які масово транслюють російські наративи, а лише через соціальні медіа.

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила припущення, що корисним у цьому сенсі може бути співпраця сербських організацій із громадськими організаціями в Україні, які борються з прокремлівською пропагандою. Це, зокрема, «Stop Fake» та «Український кризовий медіа центр».

Іванна Климпуш-Цинцадзе також подякувала сербській делегації за візит в Україну. За її словами, особиста присутність тут є дуже важливою для розуміння, що російські окупанти скоюють на нашій землі: «Ми дуже вдячні усім нашим друзям, які приїздять підтримати нас у ці важкі часи. Важливо, що коли ви приїздите сюди - ви можете на власні очі побачити, які злочини російська армія залишила по собі в Україні. Ви бачите через що нам доводиться проходити як нації. Ми народ, який хоче мати майбутнє і хоче мати право робити свій вибір».

Голова Комітету заявила, що Україні важливо, щоб у світі знали правду про цю війну. «І якщо ми можемо об’єднатися, щоби поширювати правду - це допоможе нам разом бути на боці добра. Бо зараз відбувається боротьба між добром і злом», - сказала вона.

Іванна Климпуш-Цинцадзе також додала, що росія має бути повністю переможена, покарана, ослаблена до такого стану, щоби не могти більше напасти на жодну іншу націю у світі. Лише так можна буде говорити про стабільний і тривалий мир на континенті та у світі. «Впевнена, що Сербія, як і Україна, прагне майбутнього у вільному світі, де діють демократичні принципи та повага до людей і закону», - сказала голова Комітету.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

28 березня 2024 19:30
28 березня 2024 17:40
28 березня 2024 17:28
28 березня 2024 16:54
28 березня 2024 16:37
28 березня 2024 15:09
28 березня 2024 13:42
28 березня 2024 13:14
28 березня 2024 12:10
28 березня 2024 11:37