Комітет з питань молоді і спорту та його секретаріат вітають українських дітей, працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, які відповідають за захист прав дитини, лідерів та активістів дитячих, молодіжних і жіночих громадських об’єднань з Міжнародним днем захисту дітей.

Українські діти - це майбутнє нашої рідної України. Діти - це наше щастя.

Кожна українська дитина мріяла про щасливе дитинство, мала всі права і свободи в нашій державі. Міжнародний день захисту дітей є не тільки святом для самих дітлахів, він ще нагадує суспільству про необхідність їх захисту. У багатьох розвинених країнах про необхідність захисту дітей згадують не тільки в цей день, а дбають про них протягом всього року. Але в цей урочистий день 1 червня - до дітей завжди прикута найбільша увага.

В Україні День захисту дітей був оголошений Указом Президента України в 1998 році. З того моменту в Україні 1 червня стало офіційним Днем захисту дітей.

Комітетом Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму було ухвалено законодавство з охорони дітей, яке відповідає Європейським стандартам та Конвенції ООН з прав дитини.

День захисту дітей – це було свято радості та надії. В наших дітях продовження роду людського та здійснення їхніх мрій, сподівань на краще. Дитинство кожної дитини має бути під захистом. В цей день до 2022 року в Україні проводилися різні розважальні та соціальні заходи, присвячені дітям.

Але 24 лютого 2022 року життя наших дітей змінилося, потьмянів чарівний, світлий, незрівняний їхній світ дитинства. Наші діти подорослішали в мить.  В нашу країну прийшла агресивна людоненависницька війна.

«Війна» - це одне з найстрашніших слів для кожної дитини. Це постійне відчуття загрози власному життю, постійні руйнування, бомбардування, обстріли, численні поранення і травми, загибель рідних. Війна перетворює дітей у біженців, змушує покидати власні оселі, шукати порятунку в інших регіонах України та за межами нашої держави.

Вже 484 дітей стали жертвами повномасштабної російської агресії,  жертвами імперської політики путіна, жертвами «руського миру». Фактично кожного дня війни гине українська дитина. І сьогодні вночі, у Міжнародний день захисту дітей від російської ракети у Києві загинула 9-річна дівчинка разом зі своєю мамою, які не встигли добігти до укриття, щоб сховатися від «привітання» путіна. Це свідчить про те, що Україна воює з нелюдями, які вбивають наших дітей навіть у день, коли весь світ говорить про захист прав дитини.

Більше 19 тисяч українських дітей викрадено та вивезено до російської федерації, де їх піддають психологічному насильству, промиванню мізків та пропаганді «руського миру», позбавляють спілкування з батьками. І дуже символічно, що рішення про арешт президента російської федерації владіміра путіна було ухвалено саме за викрадення українських дітей. Це свідчить про те, що весь цивілізований світ підтримує Українську державу, підтримує українських дітей і робить все, щоб примусити рашистів повернути наших дітей додому.

Діти - це найцінніше, що є в Українського народу. І держава-агресор свідомо вбиває та викрадає українських дітей, щоб позбавити Україну майбутнього. Проте, всі їх зусилля марні, і ці 15 місяців війни засвідчили, що українські діти є мужніми патріотами, проявляють солідарність та взаємовиручку зі своїми однолітками, підтримують Збройні Сили України: збирають кошти, надсилають малюнки, плетуть сітки. В соціальних мережах українські діти розповідають одноліткам з усього світу правду про російську агресію проти Українського народу, звірства рашистів на території України та героїчну боротьбу українців проти рашистських військ.

Водночас, держава має посилити підтримку українських дітей, як дітей, які залишились в Україні, так і дітей, які тимчасово перебувають в інших державах. Всі діти отримали серйозні психологічні травми. Діти, які проживають в Україні, кожний день живуть під загрозою російських обстрілів, і хоч дитяча психіка є дуже адаптивною, і діти, як кажуть, звикають навіть до війни, все одно не можна недооцінювати руйнівний вплив війни на психіку дітей. Діти, які зараз знаходяться у безпеці закордоном, також отримали психологічний шок у перші місяці вторгнення росії і зараз переживають за своїх рідних, які залишились в Україні. Тому кожна дитина має отримати як психологічну підтримку, так і підтримку в отриманні освіти та необхідних соціальних послуг.

Члени Комітету впевнені, що для всіх українських дітей головною мрією є найскоріша ПЕРЕМОГА Української держави над російською чумою та настання справедливого МИРУ!

Бажаємо всім дітям України мирного неба над головою, великої вдачі, міцного здоров’я, добра, сімейного затишку, здійснення найзаповітніших мрій, натхнення та оптимізму!

Ми віримо в українських дітей! Ми вирімо, що наші діти будуть під захистом - захистом їхніх прав, здоров’я і життя в квітучій, вільній, мирній, єдиній європейській державі.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

25 квітня 2024 18:02
25 квітня 2024 17:54
25 квітня 2024 13:58
25 квітня 2024 11:35
25 квітня 2024 11:26
25 квітня 2024 10:22
25 квітня 2024 10:11
24 квітня 2024 19:20
24 квітня 2024 19:10
24 квітня 2024 19:00