29 травня 2023 року відбулися засідання підкомітетів Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

Підкомітет з питань освіти впродовж життя та позашкільної освіти і адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу.

Членами Комітету були прийняті рішення рекомендувати Комітету з питань освіти, науки та інновацій розглянути на своєму засіданні та ухвалити наступні рішення:

1. Запропонувати визначитись щодо прийняття проекту Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів шахрайства та іншої незаконної діяльності у сфері фінансових послуг та ринків фінансових послуг, які здійснюються з використанням інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем та електронних комунікаційних мереж (реєстр. №9264 від 12.05.2023, н.д.О.Куницький) Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України, визначеного головним з опрацювання цієї Постанови.

2. Запропонувати визначитись щодо прийняття проекту Закону про внесення змін до Закону України “Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України” щодо забезпечення українським спортсменам можливості виїжджати в умовах воєнного стану за кордон для участі у міжнародних змаганнях та інших спортивних заходах (реєстр. №9074 від 03.03.2023, н.д.Г.Мазурашу, А.Остапенко, С.Кузьміних, Ю.Камельчук) Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, визначеного головним з опрацювання цього законопроекту.

3. Запропонувати визначитись щодо прийняття проекту Закону про внесення змін до Закону України “Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України” щодо особливостей виїзду за кордон в особливий період студентів та інших громадян, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації (реєстр. №9075 від 03.03.2023, н.д.Г.Мазурашу), Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, визначеного головним з опрацювання цього законопроекту.

Також відбулося спільне засідання підкомітету з питань загальної середньої, інклюзивної освіти та освіти на тимчасово окупованих територіях та підкомітету з питань вищої освіти.

Народними депутатами розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання насильству та унеможливлення жорстокого поводження з дітьми (доопрацьований).

Опрацювавши законопроекти реєстр. №6393 і реєстр. №6393-1 та враховуючи, що обидва законопроекти потребують суттєвого доопрацювання та розширення сфер застосування (зокрема в частині сфери культури, охорони здоров’я, соціальних послуг тощо), члени Комітету дійшли висновку про необхідність комплексного підходу до питання вдосконалення законодавства стосовно протидії булінгу (цькуванню) та у зв’язку із зазначеним вважають за доцільне внести на розгляд Верховної Ради України у порядку, встановленому частиною другою статті 110 Регламенту Верховної Ради України, доопрацьований з урахуванням основних положень законопроектів реєстр. №№6393, 6393-1.

На засіданні підкомітетів з питань загальної середньої, інклюзивної освіти та освіти на тимчасово окупованих територіях та з питань вищої освіти було рекомендовано підтримати доопрацьований народними депутатами України - членами Комітету з питань освіти, науки та інновацій законопроект з новою назвою «Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання насильству та унеможливлення жорстокого поводження з дітьми», а законопроекти реєстр. №6393 і реєстр. №6393-1 – відхилити.

Підкомітет з питань науки та інновацій прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань освіти, науки та інновацій розглянути на своєму засіданні та ухвалити наступні рішення:

1. Проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу України щодо вилучення земель державних сільськогосподарських підприємств, установ, організацій, які не використовуються за призначенням, та передачі громадам для облаштування спортивно-оздоровчих парків, будівництва спортивно-оздоровчої інфраструктури, реабілітаційних центрів, виділення земельних ділянок учасникам бойових дій (реєстр. №9086 від 06.03.2023, н.д.Г.Мазурашу) за результатами його розгляду в першому читанні відхилити.

2. Проект Закону про внесення змін до Земельного кодексу Украі?ни щодо вилучення земель, які не використовуються за призначенням державними сільськогосподарськими підприємствами установами, організаціями, що не здійснюють свою господарську діяльність в установленому порядку, та передачі громадам для облаштування спортивно-оздоровчих парків, будівництва спортивно-оздоровчоі? інфраструктури, реабілітаціи?них центрів, виділення земельних ділянок учасникам бои?ових діи? (реєстр. №9086-1 від 20.03.2023, н.д.В.Мороз), за результатами його розгляду в першому читанні відхилити.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

19 квітня 2024 17:12
19 квітня 2024 16:24
19 квітня 2024 16:17
19 квітня 2024 15:40
19 квітня 2024 15:27
19 квітня 2024 14:27
19 квітня 2024 13:54
19 квітня 2024 13:37
19 квітня 2024 12:31
19 квітня 2024 11:11