29 травня відбулось засідання Комітету з питань цифрової трансформації, під час якого народні депутати - члени Комітету розглянули законопроект 9293 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення державного управління і регулювання при наданні хмарних послуг».

Метою законопроекту є удосконалення державного управління і регулювання при наданні хмарних послуг та визначення Адміністрації Держспецзв’язку регулятором комунікаційних послуг.

В результаті обговорення даного проекту Закону, народні депутати рекомендують Верховній Раді України прийняти його за основу та в цілому з техніко-юридичними правками.

Також члени Комітету розглянули такі законопроекти:

8222 щодо внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад.

Законопроект спрямований змінити систему та підходи до регулювання оплати праці у сфері державної служби шляхом запровадження прозорої системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад державної служби, посилення ролі посадового окладу та припинення надмірних необґрунтованих виплат, запровадження дієвого механізму оптимізації граничної чисельності працівників державних органів та впровадження системи грейдів.

9024 про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів та альтернативний до нього 9024-1.

Метою прийняття цих законопроектів є забезпечення підвищення рівня енергетичної безпеки держави та забезпечення безперервного постачання нафти та нафтопродуктів на внутрішній ринок України у разі виникнення кризової ситуації на ринку нафти та нафтопродуктів.

9212 про накопичувальне пенсійне забезпечення.

Цей законопроект розроблено в межах реалізації одного з найважливіших пріоритетів соціальної та економічної політики України - розвитку системи пенсійного забезпечення її громадян. Його прийняття має надати громадянам України можливість формувати обов’язкові особисті пенсійні накопичення.

9116 щодо лісових репродуктивних ресурсів.

Головною метою законопроекту є встановлення правових і організаційних засад та забезпечення правового врегулювання відносин, що виникають при виробництві, впровадженні в обіг лісового репродуктивного матеріалу в Україні, його імпорту та експорту, а також максимальне наближення положень національного законодавства до вимог законодавства ЄС з питань лісових репродуктивних ресурсів, залучення у цю сферу інвестицій та нових технологій.

8042 ро внесення змін до Закону України "Про Державний земельний кадастр" щодо удосконалення ведення Державного земельного кадастру.

Законопроект спрямований на забезпечення підвищення якості та ефективності робіт із ведення Державного земельного кадастру, забезпечення повноти та якості його відомостей, а також удосконалення механізмів оприлюднення відомостей Державного земельного кадастру та користування ними.

Комітет рекомендує врахувати викладені у Висновках до цих законопроектів пропозиції та зауваження при їх підготовці й розгляді.

Також на виконання контрольної функції Комітету було розглянуто питання про стан реалізації статті 10 Закону України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» №1667-IX від 15.07.2021.

Крім того, було прийнято рішення про створення робочої групи з питань підготовки законодавчих змін щодо протидії фішингу, головою якої визначено заступника голови Комітету - Штепу С.С.

Робота триває! Працюємо над цифровізацією країни!

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

25 квітня 2024 11:35
25 квітня 2024 11:26
25 квітня 2024 10:22
25 квітня 2024 10:11
24 квітня 2024 19:20
24 квітня 2024 19:10
24 квітня 2024 19:00
24 квітня 2024 18:50
24 квітня 2024 18:50
24 квітня 2024 18:45