16 травня 2023 року в Комітеті Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відбулось засідання Робочої групи, на якому представниками Програми USAID DOBRE було представлено План дій з розробки Програм комплексного відновлення областей або територій територіальних громад (їх частин), який включає чіткі алгоритми розроблення таких програм.

Зазначалось, що фахівці організації вивчили структуру бізнесу, майна, населення і всієї ресурсної бази громад і тому було розпочато розробку пілотних проектів Програм комплексного відновлення у 18 громадах з Кіровоградської, Миколаївської, Харківської і Херсонської областей.

На допомогу громадам було створено методологічну основу розробки Програм комплексного відновлення, зразки документів, покрокові алгоритми дій, чіткі рекомендації, якими Програма USAID DOBRE готова поділитися з усіма зацікавленими.

Вихідні дані, отримані громадами в процесі підготовки до розробки Програм комплексного відновлення, можуть бути використані для подальшого стратегічного планування, розроблення концепцій інтегрованого розвитку, комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад. Програма USAID DOBRE готова надати усім зацікавленим органам місцевого самоврядування підготовлені опитувальники, покрокові алгоритми та зразки рішень з коментарями.

У процесі засідання робочої групи представники органів місцевого самоврядування Харківської, Херсонської, Кіровоградської та Миколаївської областей поділилися своїм досвідом в напрацюванні цих важливих документів в окремих громадах, які є учасниками пілотного проекту з розробки Програм комплексного відновлення.

Голова Комітету Олена Шуляк запевнила учасників, що Комітет і надалі залучатиме до засідань робочої групи відповідних спеціалістів з міністерств та експертного середовища, які на сьогодні потрібні для того, щоб ці програми були швидко і якісно розроблені. Крім того, очільниця Комітету наголосила, що Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України заплановано розробити навчальний модуль для громад з базовими речами, які їм потрібні в роботі над важливими документами по відновленню територій.

Відеозапис заходу можна переглянути за цим посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=hu6Vyg6BzIs&t=788s

 Матеріали заходу:

Зразки документів, які готують під час розроблення, проведення громадського обговорення, погодження програм комплексного відновлення території територіальної громади Частина 1  (варіант 1 – на території ТГ утворено військову адміністрацію населеного пункту)

Зразки документів, які готують під час розроблення, проведення громадського обговорення, погодження програм комплексного відновлення території територіальної громади Частина 1 (варіант 2 -  на території ТГ місцеве самоврядування здійснюється без обмежень права громадян на участь в управлінні державними справами – військову адміністрацію населеного пункту не утворено)

 

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

28 березня 2024 19:30
28 березня 2024 17:40
28 березня 2024 17:28
28 березня 2024 16:54
28 березня 2024 16:37
28 березня 2024 15:09
28 березня 2024 13:42
28 березня 2024 13:14
28 березня 2024 12:10
28 березня 2024 11:37