Демографічна криза, яка може бути спричинена війною в Україні, є серйозною загрозою для майбутнього нашої країни. Тому зараз дуже важливо підтримувати майбутніх мам. Чатбот «Буду мамою» - це спеціалізований сервіс для вагітних, такий собі електронний помічник, розроблений на основі відкритих даних. Він містить покроковий алгоритм, як отримати безоплатний супровід вагітності, медичну допомогу при пологах і неонатальні послуги. Завдяки чатботу жінки, які планують вагітність, знайдуть усю необхідну інформацію про свої права та гарантовані державою послуги.

Супровід вагітності та медична допомога при пологах - це одні з пріоритетних послуг, які оплачує держава в межах Програми медичних гарантій. Прийоми лікарів у жіночих консультаціях, обстеження і перелік аналізів протягом вагітності, а також медичні послуги під час пологів мають надаватися пацієнткам безоплатно. Проте багато майбутніх мам не знають про свої права та можливість отримання безоплатних послуг.

Щоб скористатися чатботом, жінці достатньо просто вказати тиждень вагітності задля отримання переліку необхідних обстежень та аналізів згідно з її терміном.

Всього за два кліки майбутній мамі доступні:

найближча жіноча консультація чи пологовий будинок, де послуги надаються безоплатно (незалежно від місця реєстрації майбутньої породіллі чи її фактичного місця проживання);

перелік необхідних обстежень та аналізів згідно з терміном вагітності;

пам’ятки, що допоможуть захистити права майбутніх мам на безоплатні медичні послуги;

перелік «червоних прапорців» - симптомів, які вказують на необхідність терміново звернутись до лікаря;

поради, як зібратися в пологовий будинок, і багато іншого.

Чатбот доступний у Telegram - https://t.me/IWillBeMother_bot та Viber - https://viber.com/iwillbemother_bot.

Проект зі створення чатбота «Буду мамою» переміг у конкурсі грантів Open Data Services Support. Над створенням сервісу працювала група кваліфікованих розробників: представники громадських організацій, органи влади та лікарі-акушери-гінекологи. Сервіс створено за підтримки USAID/UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» і за сприяння Міністерства цифрової трансформації України. Партнер проекту - Фонд Східна Європа.

Чатбот «Буду мамою» – купа збереженого часу, нервів, сил та грошей. Він стане незамінним помічником для кожної жінки, яка планує народити в Україні.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

28 квітня 2024 14:53
27 квітня 2024 17:48
27 квітня 2024 10:12
26 квітня 2024 19:15
26 квітня 2024 18:52
26 квітня 2024 17:09
26 квітня 2024 15:51
26 квітня 2024 15:14
26 квітня 2024 13:57
26 квітня 2024 12:16