За підтримки Програми USAID «РАДА: наступне покоління» Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг 4-5 квітня відвідав об’єкти газовидобутку у Полтавській області та провів виїзне засідання щодо перспектив нарощування національного видобутку природного газу.

Виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ відбулося на одному з нафтогазопромислів АТ «Укргазвидобування» (Група Нафтогаз) у Полтавській області.

Під час засідання т.в.о. генерального директора компанії Олег Толмачев доповів щодо перспектив нарощення видобутку природного газу в Україні.

Як відзначив керівник, компанія ставить на поточний рік мету збільшити виробництво на 1 млрд куб. м. Інтенсифікувавши пошуково-розвідувальні роботи, Укргазвидобування досягнуло на початку року суттєвих результатів геологічних досліджень. Для отримання газу із відкритих покладів, а також продовження розробки «старих» родовищ компанія збільшує обсяги буріння. А щоб робити зростання видобутку сталим, впроваджує західні технології - зокрема, цього року почне бурити горизонтальні свердловини.

Зі свого боку, представники Комітету запевнили у підтримці курсу на збільшення видобутку власних українських вуглеводнів та пообіцяли на законодавчому рівні сприяти розвитку українського газовидобування.

«Нарощування видобутку газу є одним із інструментів забезпечення енергетичної безпеки країни. Виходячи з доповіді керівника Укргазвидобування, газовидобувна галузь має хороші перспективи, які позитивно вплинуть на експортно-імпортний баланс України. Ціни на природний газ у світі однозначно мають спонукати компанію до нарощування виробничих потужностей», - сказав Голова Комітету Андрій Герус.

Він звернув увагу на необхідність розвитку прозорого конкурентного ринку природного газу, в тому числі за рахунок виходу газовидобувних компаній на українські торгові майданчики (біржі). На його думку, конкуренція на ринку природного газу сприятиме встановленню справедливих цін на газ для українських споживачів.

Представники Укргазвидобування ознайомили народних депутатів - членів Комітету з роботою об’єктів на різних етапах розвідки і видобування «блакитного палива». Так, члени Комітету мали змогу піднятися на потужний буровий верстат, оглянути унікальне для України обладнання для геофізики, ознайомитися з процесом підготовки і переробки газу.

Також Комітет відвідав офіс компанії ДТЕК Нафтогаз, де для народних депутатів зробили презентацію про роботу компанії та продемонстрували можливості 3D-моделювання у процесі газовидобування. Цифрове моделювання родовищ, за словами працівників компанії, є одним з найважливіших та найбільш інноваційних складових процесу газовидобутку. ДТЕК Нафтогаз займає провідні позиції у цьому напрямку.

Члени Комітету також побували на газовому родовищі компанії ДТЕК Нафтогаз. На родовищі вони ознайомилися з установкою підготовки газу, де видобутий природний газ готують до постачання в газотранспортну систему.

Представники Комітету також відвідали виробничий об’єкт компанії Diloretio Holdings LTD. Одним із напрямком компанії є виявлення нових покладів вуглеводнів та буріння свердловин.

Керівництво компанії ознайомило членів Комітету з роботою сейсмічної експедиції, показало сучасне обладнання для відновлення і освоєння газових свердловин.

Фото засідання у  медіа-архіві.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

27 квітня 2024 17:48
27 квітня 2024 10:12
26 квітня 2024 19:15
26 квітня 2024 18:52
26 квітня 2024 17:09
26 квітня 2024 15:51
26 квітня 2024 15:14
26 квітня 2024 13:57
26 квітня 2024 12:16
26 квітня 2024 11:55