На жаль, кремлівські лобісти виявилися досить сильними, аби його проштовхнути. FIE закрила очі на воєнні злочини рф, на мало не щоденні смерті українських спортсменів, на руйнування наших міст та сіл, на знищення нашої спортивної інфраструктури.

Характерно, що росіяни мали серйозний вплив у менеджменті фехтувальних спортивних організацій. FIE більше десяти років очолював російський олігарх Алішер Усманов, а глава Олімпійського комітету росії був очільником Європейської конфедерації фехтування.

«Тож процес «реабілітації» агресора невипадково почався саме з фехтування. Нагадаю, що президент МОК Томас Бах теж є фехтувальником. І останнім часом він постійно схилявся до того, щоб зняти спортивні санкції з росії та білорусі.

Але і в Україні маємо людей, які теж серйозно впливають на світовий фехтувальний спорт. Це, зокрема, профільний Міністр та президент НОКу Вадим Гутцайт. Ще донедавна він очолював Федерацію фехтування України та є членом виконкому FIE.

Вважаю, що саме від Вадима Гутцайта маємо дізнатися, як так сталося, що ворог взяв реванш саме через фехтувальників і чи доклали ми належних зусиль, аби йому перешкодити. Впевнена, що пан Гутцайт володіє цією інформацією та має «план Б», аби рішення FIE не стало прецедентом для інших федерацій», - каже народна депутатка України.

Так само не зайве поцікавитися роботою члена МОКу Сергія Бубки. Знаходячись поряд з Томасом Бахом, він безсумнівно має вплив на людей, які приймають у світі спорту принципові рішення.

Ольга Саладуха наголошує, що на рівні міністерства, НОКу та федерацій сьогодні важливо координуватися з нашими союзниками по усьому світу. Бо, сидячи у власній «мушлі», проґавимо реванш росіян і будемо поставлені перед доконаним фактом.

Ольга Саладуха дякує Федерації фехтування США, яка під час голосування FIE зайняла чітку позицію на користь України та закликала до співпраці нашу спортивну спільноту!

«Проукраїнська партія у світовому спорті мусить бути сильнішою, швидшою, проактивнішою. Потрібно нав’язувати власний порядок денний, а не запізно реагувати на дії противника.

Сподіваюсь, що у людей, які очолюють український спорт, є таке розуміння. А головне - бажання реально діяти та досягати конкретних результатів», - резюмувала Ольга Саладуха.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

19 квітня 2024 11:11
19 квітня 2024 09:47
19 квітня 2024 09:39
18 квітня 2024 18:54
18 квітня 2024 18:32
18 квітня 2024 18:25
18 квітня 2024 18:15
18 квітня 2024 17:17
18 квітня 2024 17:09
18 квітня 2024 16:37