Майже рік український народ демонструє свою незламність та силу духу. Від початку кровопролитної війни проти України путін не досяг жодної стратегічної цілі. Його армія «провалила» завдання окупувати схід України, а також не виконала і інші плани кремля.

Однак жахливі наслідки варварських злочинів, вчинених окупантами на українській землі, закарбувались рубцями в серці кожного українця.

Жорстокі вбивства цивільних осіб, катування, ґвалтування, грабування, використання цивільних для прикриття військових (живі щити), депортації та незаконне переміщення населення, примушування громадян до участі у військових діях проти власної держави, пошкодження та знищення цивільної інфраструктури, знищення культурних, освітніх та медичних закладів, умисне нанесення ударів по персоналу і транспорту, пов'язаному з наданням гуманітарної допомоги, а також інші страшні злочини рф перевернули життя українського народу та не на жарт сколихнули світову спільноту.

За офіційними даними, з 24 лютого 2022 року в Україні загинуло 7750 цивільних осіб, з них 461 дитина, та 12332 - отримали поранення, серед яких 923 дитини. На жаль, ці дані не є остаточними, з огляду на неможливість огляду місць обстрілу там, де ведуться бойові дії.

Україна платить найвищу ціну за свою незалежність, свободу та демократичні цінності, розуміючи, що дороги назад немає.

І сьогодні світові лідери та міжнародна спільнота не стоять осторонь та всіма зусиллями намагаються допомогти українцям, оскільки чудово усвідомлюють, що Україна - це щит для демократичного світу від навали російського агресора.

Учора, 14 лютого, у бельгійській столиці Брюсселі стартувала 9-та зустріч партнерів у форматі «Рамштайн», за участю  міністрів оборони близько 50-ти країн. Головними питаннями порядку денного стали питання щодо захисту українського неба, у тому числі шляхом залучення авіаційної платформи, розбудови «танкової коаліції», формування запасу міцності за боєприпасами та інші питання.

Міністр оборони США Ллойд Остін під час свого виступу на зустрічі заявив, що союзники допоможуть Україні перейти в контрнаступ навесні, і що країни-партнери робитимуть все необхідне, щоб Україна отримала весь обсяг допомоги, яку їй пообіцяли.

«Всі країни з усього світу продовжують нарощувати зусилля та обмірковувати нові рішення. Разом ця Контактна група чітко заявляє, що ми підтримуватимемо Україну у її боротьбі», – наголосив Остін.

Як повідомляє «Європейська правда» з посиланням на британську щоденну газету Financial Times, дані західної розвідки вказують на те, що росія накопичує авіацію поблизу кордону з Україною, що свідчить про те, що москва готується задіяти свої літаки і вертольоти у війні для підтримки наземного наступу.

За всіма ознаками війна «входить у нову фазу», саме тому, Україні потрібні швидкі рішення - якнайбільше засобів протиповітряної оборони,  якомога більше зброї, боєприпасів та танків, а головне - надійна підтримка наших міжнародних партнерів.

Тільки консолідація наших спільних зусиль у боротьбі з російським агресором - це найближчий шлях до перемоги та світової безпеки!», - зазначає Перший заступник Голови Комітету з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

28 квітня 2024 14:53
27 квітня 2024 17:48
27 квітня 2024 10:12
26 квітня 2024 19:15
26 квітня 2024 18:52
26 квітня 2024 17:09
26 квітня 2024 15:51
26 квітня 2024 15:14
26 квітня 2024 13:57
26 квітня 2024 12:16