У нинішній ситуації для Росії дуже важливо продемонструвати до річниці з моменту повномасштабної війни хоч якісь успіхи. Очевидно, що путінський режим зараз зосередив основні зусилля в Донецькій та Луганській областях. Однак станом на сьогодні особливих успіхів росіяни на цих напрямках не мають.

Про це заявив народний депутат, член Комітету ВР із питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

«Хоча окупанти стягують на Донецький і Луганський напрямки найбільш боєздатні свої підрозділи, наше командування обрало тактику завдання максимально можливої шкоди і живій силі, і техніці ворога. Це зараз успішно реалізується. Водночас доволі небезпечною залишається ситуація на південному напрямку - Запорізька та Херсонська області, - де ворог не полишає спроб вести наступальні дії навіть після тих поразок, яких зазнав восени минулого року», - сказав політик.

За його словами, з території Білорусі за нинішнього накопичення сил і засобів успішний наступ ворога неможливий. Україна на цьому напрямку зосередила достатньо сил.

«Знищення України як держави і знищення нашого народу як носія самобутньої культури залишається метою Путіна, рашисти від цього не відмовляються. Однак реалії такі, що зараз наш сектор безпеки й оборони вже втричі більший, ніж рік тому. Найбільш боєздатні російські підрозділи вже або знищені або зазнали суттєвих втрат під час боїв минулого року. Тож навіть Кремль уже реалістично оцінює перспективи свого можливого наступу. Взяття Києва точно не буде, та й можливостей досягти якихось значущих цілей на території України у росіян зараз немає», - наголосив парламентарій.

Він звернув увагу на те, що армія РФ усе більше переходить на техніку середини минулого століття, водночас українські військові отримують від партнерів щоразу більше видів високоточного озброєння.

«Цей процес має дуже гарну динаміку, тож у середньостроковій перспективі в росіян не буде жодних шансів досягнути навіть тактичних успіхів в Україні», - підсумував народний депутат.

Нагадаємо, що під час останнього засідання у форматі «Рамштайн» усі наші союзники підтверджували, що Україна має отримати стільки зброї і стільки боєприпасів, щоб не лише зупинити будь-які атакувальні дії РФ, а й більш ефективно та швидко звільняти нашу територію.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

29 березня 2024 11:03
28 березня 2024 19:30
28 березня 2024 17:40
28 березня 2024 17:28
28 березня 2024 16:54
28 березня 2024 16:37
28 березня 2024 15:09
28 березня 2024 13:42
28 березня 2024 13:14
28 березня 2024 12:10