Довкола ухваленого парламентом законопроєкту №8271 щодо посилення відповідальності за злочини, скоєні військовими, окремі сили почали розкручувати різноманітні фейки, що перш за все вигідні нашим ворогам. Саме вони намагаються знайти будь-який привід, щоби тлумачити його на шкоду нашим інтересам, на шкоду авторитету ЗСУ та військового командування.

Про це заявив народний депутат, член Комітету Верховної Ради України із питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

«І члени нашого Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, і члени інших комітетів Верховної Ради України під час виїзду на фронт, на території де ведуться бойові дії, та спілкування з військовими керівниками різних рівнів з’ясували, що є необхідність у посиленні військової дисципліни окремих військовослужбовців, насамперед в умовах бойової обстановки, жорстокої війни, у якій зараз перебуває Україна. На жаль, слід визнати, що мають місце поодинокі випадки, коли невиконання наказів або їх саботаж, самовільне залишення військової частини чи місця бойових дій, погрози військовому начальнику, негативно впливають на загальну боєздатність військового підрозділу в цілому та на інших військовослужбовців зокрема. При цьому, від нехтування одним чи кількома військовослужбовцями своїми службовими обов’язками чи їх неналежне виконання може поставити під реальну загрозу здоров’я та й життя їх побратимів, а подеколи – й цілого військового підрозділу. Ця ситуація потребувала виправлення», – розповів парламентарій.

За його словами, була створена робоча група, до якої увійшли представники всіх складових сил безпеки та оборони, які воюють на передньому краї, і з ними було напрацьовано достатньо збалансований варіант законопроєкту.

«У парламенті точилися палкі дискусії. Однак ми мали можливість оцінювати важливість притягнення до відповідальності тих військовослужбовців, які є винятком із правил і становлять загрозу тим військовослужбовцям, котрі добросовісно виконують свої обов’язки, захищають нашу Батьківщину. Переконаний, що ми абсолютно правильно виправили цю ситуацію та передбачили ряд норм, які покращать якість дисципліни на фронті. Адже дотримання дисципліни на фронті – це насамперед врятовані життя наших бійців», – сказав політик.

Він також наголосив, що ухвалений документ не вплине негативно на моральний дух нашого війська.

«Моральний дух українського війська загалом дуже високий. Та, на жаль, бувають винятки, коли один або кілька військовослужбовців саботують діяльність цілого військового підрозділу. Саме на недопущення таких випадків цей законопроєкт і спрямований. 99% усіх військовослужбовців точно жодних негативних наслідків від дії цього закону не відчують», – підсумував Федір Веніславський.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

18 квітня 2024 18:54
18 квітня 2024 18:32
18 квітня 2024 18:25
18 квітня 2024 18:15
18 квітня 2024 17:17
18 квітня 2024 17:09
18 квітня 2024 16:37
18 квітня 2024 15:55
18 квітня 2024 14:25
18 квітня 2024 12:59