24 лютого 2022 року росія розпочала повномаштабне вторгнення в Україну. Метою воєнної агресії з боку росії в Україні є системне й послідовне знищення українського народу, його самобутності та позбавлення його права на самовизначення і самостійний розвиток.

Щоденні масові обстріли української території, вбивства, викрадення, позбавлення свободи людей, їх катування, ґвалтування жінок і дітей, глумління над тілами вбитих, розстріли, блокада населених пунктів, знищення цивільної та критичної інфраструктури, використання голоду, як методу війни - це все злочини, вчинені російськими військовими за наказами вищого військового та політичного керівництва рф проти українського народу.

На території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим російська влада продовжує русифікацію. У Криму не залишилось жодної україномовної школи, ліквідована більшість україномовних класів, повідомив заступник керівника Офісу Президента України Андрій Сибіга на зустрічі із делегацією Крайової ради українців Криму.

З початку повномаштабного вторгнення від бомбардувань та обстрілів постраждали 2739 закладів освіти, 333 з них зруйновано повністю російськими військами.

За повідомленням Маріупольської міської ради "Окупанти продовжують знищувати Маріуполь. Від будинків до шкіл. Зносять школу №45, а разом з нею спогади тисяч учнів та випускників". У такий спосіб загарбники намагаються стерти сліди своїх воєнних злочинів.

Стало відомо, що у деокупованому Ізюмі на Харківщині правоохоронці виявили «секретні документи» армії рф у яких йдеться про русифікацію освіти на українських територіях, а саме - окупанти мали за мету видати учням російські атестати про закінчення 11 класів.

Світ має визнати геноцид українського народу!

Вдячний колегам - парламентарям Естонії, Латвії, Канади, Литви, Чехії та Ірландії за підтримку та визнання дій армії рф на території України геноцидом українського народу.

Не можна мовчати і не можна пробачити масові звірства, які російські військові вчинили та продовжують вчиняти на тимчасово окупованих територіях, систематичні випадки умисного вбивства мирного населення, масові депортації мирного населення на тимчасово окупованих територіях, переміщення українських дітей до рф, захоплення та цілеспрямоване знищення об'єктів критичної інфраструктури, системні дії рф, розраховані на поступове знищення українського народу.

Геноцид українського народу - злочин, що підпадає під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду.

Закликаю міжнародну спільноту визнати дії росії геноцидом українського народу!

Ми маємо спільно припинити геноцид українського народу, який триває століттями. Викриття істинних намірів росії допоможе ініціювати притягнення до відповідальності усіх винних осіб та зупинити геноцид українського народу!

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

29 березня 2024 16:47
29 березня 2024 16:43
29 березня 2024 16:39
29 березня 2024 16:23
29 березня 2024 16:09
29 березня 2024 15:57
29 березня 2024 15:47
29 березня 2024 14:58
29 березня 2024 14:25
29 березня 2024 14:09