Міжфракційне об’єднання «Трибунал для російських агресорів» підписало 100 листів до різних парламентів із закликом, окрім політичних заяв, окрім політичних рішень за які ми вдячні, переходити до реальних кроків щодо створення спеціального міжнародного трибуналу для вищого військово-політичного керівництва Росії.

Про це повідомив народний депутат, заступник голови Комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура.

«Цей лист був напрацьований разом з Офісом Президента, з Міністерством закордонних справ України, з депутатами з нашого МДО. Ми вважаємо, що треба вже говорити про конкретне підписання міждержавних угод про створення цього трибуналу, він має працювати. Наші партнери повинні дати нам технічні можливості, фахівців, допомогти з фінансуванням і зробити все можливе для того, щоб справдився вислів «ніколи знову», - наголосив політик.

За його словами, у Верховній Раді також створено спеціальну делегацію на чолі з народною депутаткою Марією Мезенцевою.

«Ця команда поїде до тих країн, які є скептиками в питанні створення трибуналу або з тих чи інших причин мають сумніви в його доцільності. Там будуть проведені презентації для людей, які ухвалюють рішення - парламентарів, урядовців, державних службовців, - щоб вони пройнялися темою і зрозуміли, що відбувається в Україні», - сказав народний депутат.

Він додав, що сьогодні у світі поширюється дуже багато фейків. Наприклад, стверджується, що Міжнародний кримінальний суд має розбиратися в питанні покарання винних у російській агресії.

«Оскільки Росія не ратифікувала Римський статут, то ми не зможемо притягнути до відповідальності саме тих, хто став причиною агресії – Путіна, Шойгу та їхніх поплічників. При цьому всі наші партнери сходяться в думці, що це можливо тільки в разі створення спеціального міжнародного трибуналу. Коли Путін буде засуджений як злочинець, коли нинішня політична влада РФ буде повністю ізольована, то це стане сигналом, що її треба змінювати, зносити», - наголосив Олександр Качура.

Він також висловив упевненість у тому, що чим більше держав буде задіяно в міжнародному трибуналі, тим швидше все відбудеться.

«Якщо зараз у цьому питанні не буде поставлено крапку, то диктатори в інших країнах будуть пред’являти свої територіальні претензії іншим державам. Відповідно, не лише Україна, а й увесь світ зацікавлений у тому, щоб зупинити ці процеси», - резюмував парламентар.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

25 квітня 2024 18:02
25 квітня 2024 17:54
25 квітня 2024 13:58
25 квітня 2024 11:35
25 квітня 2024 11:26
25 квітня 2024 10:22
25 квітня 2024 10:11
24 квітня 2024 19:20
24 квітня 2024 19:10
24 квітня 2024 19:00