Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування спільно з Міністерством розвитку громад та територій України, Міністерством культури та інформаційної політики України, асоціаціями органів місцевого самоврядування провів круглий стіл на тему: "Реставрація як вид будівництва: проблеми та необхідність законодавчого регулювання".

Під час заходу, який відбувся у форматі відеоконференції, було обговорено актуальні питання в сфері реставрації об'єктів культурної спадщини, визначено подальші кроки щодо підготовки законодавчих змін з врегулювання проблем розроблення науково-проектної документації на реставрацію пам'яток культурної спадщини та реставраційних робіт на таких пам'ятках; питання інтегрування сфери реставрації у широке коло питань реформування усієї сфери містобудування.

Голова Комітету Андрій Клочко окреслив тематичні напрями заходу та відзначив, що за наслідками обговорених питань Комітетом будуть напрацьовані та прийняті необхідні рекомендації для вдосконалення чинного законодавства.

Голова підкомітету з питань містобудування, благоустрою та земельних відносин у межах територій забудови Комітету Ганна Бондар, яка модерувала захід, підкреслила важливість питання реставрації пам'яток архітектури та вдосконалення нормативно-правового й технічного регулювання в сфері охорони культурної спадщини та реставрації.

Учасників круглого столу привітав Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, який також доповів про програму "Велика реставрація", її проблематику і перспективи реалізації.

У круглому столі взяли участь народні депутати України, представники органів державної влади і місцевого самоврядування, фахівці та експерти професійних громадських організацій, проектних інститутів, вищих навчальних закладів, фахівці реставраційної сфери та сфери охорони культурної спадщини.

У своїх виступах учасники заходу вказали на важливість проблеми, що обговорювалася, а також акцентували увагу на ідентифікації наукової реставрації як виду будівництва, створення умов для сучасного використання об’єктів культурної спадщини, законодавчого регулювання діяльності науково-проектних та будівельно-реставраційних установ, організацій, які опікуються збереженням, пристосуванням об’єктів культурної спадщини.

За наслідками круглого столу на засіданні Комітету буде схвалено Рекомендації органам влади та місцевого самоврядування.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

18 квітня 2024 11:01
18 квітня 2024 10:54
18 квітня 2024 10:43
17 квітня 2024 19:00
17 квітня 2024 18:30
17 квітня 2024 18:30
17 квітня 2024 17:57
17 квітня 2024 17:11
17 квітня 2024 14:54
17 квітня 2024 13:41