Листи подяки від народних депутатів були надіслані Президенту Європейського Парламенту Давиду Сассолі, голові підкомітету Європарламенту з питань безпеки та оборони Наталі Луазо, Голові комітету Європарламенту у закордонних справах Девіду МакАллістеру, Голові неформальної групи ЄС «Друзі європейської України» Петрасу Ауштревічусу, а також членам Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС.

«З 2014 року Україна продовжує боротися з російською військовою та гібридною агресією, безпрецедентними викликами та загрозами, і, водночас, проводить суттєві демократичні реформи, спрямовані на побудову справжньої демократичної країни та на подальші прагнення до вступу до ЄС. Тому для України надзвичайно важливо заручитися підтримкою з боку ЄС», — йдеться у зверненні народних депутатів до європейських колег.

16 грудня 2021 року Європарламент ухвалив резолюцію щодо ситуації на українському кордоні та окупованих Росією територіях України, яка засуджує нинішнє значне нарощування російських збройних сил вздовж кордонів з Україною і відкидає будь-які виправдання Росії з цього приводу. «Ми повністю згодні з тим, що нарощування російських військ та подальше можливе вторгнення в Україну становить загрозу загальному миру, стабільності та безпеці Європи загалом, і така поведінка повинна мати безпрецедентну економічну та політичну ціну для Росії та її керівництва», — переконані народні депутати.

Члени Комітетів запевнили європейських колег, що повністю згодні з ключовими сигналами Резолюції та висловили сподівання на продовження структурованого і регулярного діалогу з ЄС щодо питань безпеки, який має бути ще більш амбітним.

 

 

Неофіційний переклад

 

 

Київ, 21 грудня 2021 року

 

 

Дозвольте від імені членів Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу та Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва висловити Вам запевнення у високій повазі та подякувати всім Вам особисто за постійну потужну підтримку територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

З 2014 року Україна продовжує боротися з військовою та гібридною агресією з боку Росії, безпрецедентними викликами та загрозами, і, водночас, проводить суттєві демократичні реформи, спрямовані на побудову справжньої демократичної країни та на подальші прагнення до вступу до ЄС. Тому для України надзвичайно важливо заручитися підтримкою з боку ЄС.

У зв’язку з цим, ми вдячні Європейському Парламенту за ухвалення  Резолюції щодо ситуації на українському кордоні та окупованих Росією територіях України від 16 грудня 2021 року, що є прикладом нашої єдності. Європейський Парламент у Резолюції засуджує нинішнє значне нарощування російських збройних сил вздовж кордонів з Україною і відкидає будь-які виправдання Росії з цього приводу.

Ми повністю згодні з тим, що нарощування російських військ та подальше можливе вторгнення в Україну становить загрозу загальному миру, стабільності та безпеці Європи загалом, і така поведінка повинна мати безпрецедентну економічну та політичну ціну для Росії та її керівництва.

Ми повністю солідарні з ключовими сигналами Резолюції та сподіваємося продовжити наш структурований і регулярний діалог з ЄС щодо питань безпеки, який має бути ще більш амбітним.

Користуючись нагодою, ми хотіли б ще раз підкреслити запевнення в нашій високій пошані.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

18 квітня 2024 14:25
18 квітня 2024 12:59
18 квітня 2024 12:41
18 квітня 2024 11:01
18 квітня 2024 10:54
18 квітня 2024 10:43
17 квітня 2024 19:00
17 квітня 2024 18:30
17 квітня 2024 18:30
17 квітня 2024 17:57