У листопаді підкомітет у справах сім’ї та дітей Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики спільно з Освітнім центром Верховної Ради провели Всеукраїнський конкурс есе «Мій парламент за права дитини». Ініціатива присвячена річниці прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Конвенції про права дитини та 30-річчю її ратифікації Верховної Ради України.

Участь у конкурсі взяли 180 дітей з усієї України, які у своїх есе поділилися думками щодо реалізації їхніх прав.

У Всесвітній день дитини, 20 листопада, конкурсна комісія у складі членів підкомітету у справах сім'ї та дітей і представників Освітнього центру Верховної Ради України оголосила 30 переможців. Під час підбиття підсумків представники комісії відзначали високий рівень та креативність конкурсантів та вирішили, що кожен з учасників вартий нагороди. Тоді й виникла ідея нагородити всіх учасників конкурсу пам’ятними подарунками.

Ініціаторка проведення конкурсу голова підкомітету у справах сім’ї та дітей Тетяна Скрипка особисто привітала учасників із Сумщини, з-поміж яких семеро переможців. «Сьогодні вітали усіх 30 учасників, які гідно представили Сумську область. Особлива шана призерам, переможцям конкурсу і їхнім наставникам», - зазначила Тетяна Скрипка.

Із Харківщини до акції приєдналися 26 дітей. Школярів із самого Харкова та ліцеїв Золочева особисто привітав заступник голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Павло Сушко.

«Не міг не скористатись нагодою, тому особисто проїхався школами Харкова та Золочева, щоб привітати дітей та передати грамоти від Верховної Ради України, книги та солодкі подарунки. Пишаюсь кожним з них. Зазначу від себе, що тема есе була зовсім недитяча – школярі писали тексти про те, на що вони мають право. Щиро радий був отримати такі серйозні відповіді на це важливе питання», - сказав Павло Сушко. До речі, «Золочівський ліцей № 2» Золочівської селищної ради Харківської області відзначений як активний учасник всеукраїнського конкурсу.

Учні з Полтави та Полтавського обласного наукового ліцею-інтернату імені А. С. Макаренка отримали подарунки особисто від народного депутата Андрія Бобляха, а учасник конкурсу з Олики, що на Волині, отримав подяку та подарунки за участь у конкурсі есе із рук першої заступниці голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірини Констанкевич. Також Ірина Констанкевич привітала ще чотирьох здібних волинян.

Заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук відзначила подарунками 10 учасників з Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Хмельницької областей. Серед них - семеро призових місць.

Загалом охопити якомога більше школярів та вручити кожному подарунки вдалося завдяки підтримці Освітнього центру Верховної Ради України, народних депутатів — членів підкомітету у справах сім’ї та дітей Тетяни Скрипки, Ірини Констанкевич, Павла Сушка, Євгенії Кравчук, Андрія Бобляха, Єлізавети Богуцької, Юрія Павленка, голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микити Потураєва.

Представники підкомітету у справах сім’ї та дітей висловлюють вдячністю кожному, хто долучився до Всеукраїнської акції «Мій парламент за права дитини»: «Ми приємно вражені обізнаністю та креативністю юних громадян. Сподіваємося, що і надалі будемо реалізовувати освітні ініціативи та у такий спосіб залучати молодь до державотворення».

Як зазначив 8-річний Єгор Шешеня у своєму есе: «Я зрозумів, як важливо знати свої права. Поки ми маленькі, про нас турбуються батьки, рідні, вчителі. Про всіх нас також піклується держава і закон. Там, де дотримуються прав дитини, малюки зростають здоровими та щасливими».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини комітетів”

28 березня 2024 15:09
28 березня 2024 13:42
28 березня 2024 13:14
28 березня 2024 12:10
28 березня 2024 11:37
28 березня 2024 11:20
27 березня 2024 17:59
27 березня 2024 16:59
27 березня 2024 15:49
27 березня 2024 15:11